Η Αγία Ζώνη της Παναγίας έφτασε στον Πειραιά: Χιλιάδες πιστοί την υποδέχτηκαν

5 Νοεμβρίου, 20225:43 ΜΜ

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε ο Πειραιάς την Αγία Ζώνη από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr το Θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, με τη συνοδεία πατέρων της Μονής.

Η άφιξη της Αγίας Ζώνης στο Λιμάνι του Πειραιά έγινε με ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παρουσία των Αρχών της πόλης.

Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία κλήρου και λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία σε ειδική εξέδρα στον προβλήτα του λιμανιού, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών, ενώ τον Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Αμέσως μετά, συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, ακολούθησε η λιτάνευση τγσ Αγίας Ζώνης προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Συμπολιούχου της πόλης του Πειραιά.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εισερχόμενος στον Ναό του Αγίου Νικολάου, τοποθέτησε την Αγία Ζώνη στο μέσω του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εξέρχεται από το Άγιον Όρος, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, ώστε να διευκολυνθεί η προσκύνηση της Αγίας Ζώνης.

Οι εκπρόσωποι των Αρχών

Τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης.

Παρόντες ήταν:

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους και Μέγας Ευεργέτης της Μητρόπολης Πειραιά, της Ορθοδοξίας και του Έθνους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης, Υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου.

Οι Βουλευτές Α Πειραιά κ.κ. Μελάς ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Μανωλάκος, Δούνια, Μπουτσικάκης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΜΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ. Ζαρακέλη, Καψοκόλης, Καρύδης, Μπουρδάκου και η Αντιπρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Λεωτσάκου.

Ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σταμάτης.

Ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος.

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News