Η Αφρική κόβεται στα δυο με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς

21 Μαρτίου, 2018 7:44 ΜΜ
More videos

Η ανατολική Αφρική απομακρύνεται από την υπόλοιπη Αφρική με ένα ρήγμα που θα αλλάξει για πάντα την γεωγραφία της ηπείρου.

Το ρήγμα, το οποίο κάποιο στιγμή θα αφήσει την Αφρική χωρίς το κέρατό της, θα αντικατασταθεί από ωκεανό.

Δυστυχώς, αυτή η ρήξη συμβαίνει με πιο γρήγορο ρυθμό από ότι αναμενόταν, δημιουργώντας προβλήματα για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο

Μπορεί αυτό το ρήγμα να μην συμβεί για εκατομμύρια χρόνια, αλλά ορισμένοι γεωλόγοι πιστεύουν ότι προκαλεί ήδη σημαντικά προβλήματα.

Η Εθνική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων της Κένυας ενημέρωσε την Daily Nation για το πώς ο πολυσύχναστος δρόμος Maai Mahiu-Narok στην Κένυα έσπασε για μια ακόμα φορά, εμφανίζοντας ένα ηφαιστειακό ρήγμα.

Τώρα, η Εθνική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων της Κένυας προσπαθεί να επισκευάσει τον δρόμο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές.

Πιστεύεται ότι το ρήγμα έχει βάθος 15 μέτρα και μήκος 20 μέτρα.

Σύμφωνα με το  All East Africa, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή και να φεύγουν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον γεωλόγο Ντέιβιντ Αντέντε, το ρήγμα προκλήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Αυτές οι γεωλογικές διαδικασίες δεν μπορούν να αποφευχθούν, γιατί συμβαίνουν βαθιά στον φλοιό της γης.

Λέγεται ότι η τεκτονική πλάκα της Νούμπια και η τεκτονική πλάκα της Σομαλίας διαρρηγνύονται μερικά χιλιοστά κάθε χρόνο.

“Υπάρχει μεγάλη ανάγκη οι ερευνητές να κάνουν μελέτες σχετικά με το έδαφος της περιοχής, ώστε να μπορούν να συμβουλεύσουν που σχετικά με του που μπορούν να χτιστούν δρόμοι και κτίρια. Αυτό μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών καταστροφών σε περίπτωση που συμβούν”, δήλωσε ο Αντέντε.

[unilad]