Η αχανής Αυστραλία έλαβε μέτρα για να μην την “καταπιούν” οι λάθρο – Εμείς; (βίντεο)

16 Οκτωβρίου, 2014 11:54 ΜΜ
More videos

H Αυστραλία ειναι το μοναδικό κράτος-ήπειρος στον πλανήτη αλλά κατοικείται από μόλις 23.500.000 κατοίκους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι σοβαρό κράτος και θα επιστρέψει στο κάθε έναν που μπαίνει σε μια βάρκα και φτάνει κοντά στις ακτές της να θεωρήσει ότι αυτόματα γίνεται και Αυστραλός.

Και να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για μια χώρα μεταναστών σχεδόν 100%, πέραν των λίγων ντόπιων ιθαγενών.

Ας δούμε λοιπόν πώς αντιμετωπίζει του λάθρο, μία χώρα που αν μη τι άλλο έχει σχεδόν την έκταση της Κίνας και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και δεκαπλάσιο πληθυσμό και να παραμείνει εξαιρετικά αραιιοκατοικημένη: Η επίσημη αντιμεταστευτική καμπάνια της κυβέρνησης της Αυστραλίας, την οποία φυσικά κανείς δεν μπορεί  να κατηγορήσει ως “ακροδεξιά” ή  “ναζιστική” όπως σπεύδουν οι εγχώριοι τσανακογλύφτες του συστήματος να χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε Ελληνα αντιδρά στην προοπτική να γίνει μειινότητα στην χώρα του, ξεκίνησε καμπάνια κατά της λαθρομετανάστευσης με ένα σύνθημα: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας”!

Αυτό αναγράφεται στην σχετική αφίσα, που έχει φόντο μια βάρκα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και στο ανάλογο βίντεο που γυρίστηκε.

Το μήνυμα καθίσταται ακόμη πιο σαφές: “Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει υιοθετήσει τα σκληρότερα μέτρα προστασίας των συνόρων της”.

Και συμβουλεύει του λάθρο να μην επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα χωρίς βίζα, γιατί δεν θα τα καταφέρουν.

“Όποιο πλεούμενο εντοπιστεί να προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας, θα το σταματήσουμε και θα το οδηγήσουμε με ασφάλεια εκτός συνόρων” αναφέρεται στην αφίσα η οποία προειδοποιεί ότι αυτό αφορά τους πάντες: Οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτα παιδιά, μορφωμένους και με δεξιότητες.

Αυτό που απαγορεύεται δηλαδή στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην ΕΕ: Η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.

“Ξανασκεφτείτε το πριν ξοδέψετε τα λεφτά σας. Οι δουλέμποροι λένε ψέματα”καταλήγει η κυβερνητική καμπάνια.

Ίδιο το σύνθημα και παρόμοιο το μήνυμα και στο σχετικό βίντεο που έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ακτοφυλακής της Αυστραλίας, 1.494 άνθρωποι έχει πνιγεί προσπαθώντας να φθάσουν στη χώρα από το 2000, αριθμός που λέγεται ότι έχει μειωθεί σημαντικά από το 2014, που η κυβέρνηση υιοθέτησε πιο σκληρή πολιτική απέναντι στη μετανάστευση.

defencenet.gr