Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΗ 88χρονη Σουλτάνα Γκέσου πήρε πτυχίο Βοηθού Νοσηλευτή το 2021 και εκπλήρωσε...

Η 88χρονη Σουλτάνα Γκέσου πήρε πτυχίο Βοηθού Νοσηλευτή το 2021 και εκπλήρωσε το όνειρό της

Η 88χρονη Σουλτάνα Γκέσου ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2021 και πήρε το πτυχίο του Βοηθού Νοσηλευτή από το Επαγγελματικό Λύκειο της Κοζάνης.

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 8 χρόνια όταν η 80χρονη τότε κα Σουλτάνα, θέλησε να εκπληρώσει το όνειρο της που δεν ήταν άλλο από το να συνεχίσει το σχολείο, που το εγκατέλειψε όταν τελείωσε το Δημοτικό, λόγω του πολέμου αλλά και της απόστασης των δύο ωρών, που θα έπρεπε να διανύει κάθε μέρα για να πηγαίνει στο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.

Όταν έγινε 45 χρονών θέλησε να συνεχίσει το σχολείο αλλά όταν πήγε να γραφτεί της είπαν πως πλέον δεν θα μπορούσε να συνεχίσει.

Αυτός όπως δηλώνει η ίδια της στοίχισε ιδιαίτερα και έμεινε για πολλά χρόνια με το παράπονο και δεν το αποφάσιζε. Πότε δεν είναι αργά όμως. Με τη στήριξη των δικών της ανθρώπων σε ηλικία 80 ετών επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες.

«Ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το περίμενα πολλά χρόνια» αναφέρει η κα Σουλτάνα, που ξεκίνησε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από το οποίο αποφοίτησε το 2016 με βαθμό 19.6.

Η κα Σουλτάνα δε σταμάτησε όμως εκεί. Αρχικά πήγε στο Λύκειο και σύντομα αποφάσισε να πάει στο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς όπως η ίδια λέει «σκέφτηκα πως είμαι μαθημένη από επαγγέλματα» και ακολούθησε την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή.

Όπως εξηγεί η ίδια επέλεξε τη νοσηλευτική καθώς σκέφτηκε πως είναι μια ειδικότητα που της χρειάζεται τόσο για την ίδια όσο και για να βοηθήσει αν ποτέ χρειαστεί. Η κα Σουλτάνα, πήρε το πτυχίο της και έχει μόνο καλά λόγια να πει για όλους όσους συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια.

«Με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό» λέει με τα μάτια της πραγματικά να λάμπουν από ικανοποίηση.

Ένα μήνυμα ζωής από την κα Σουλτάνα σε όλους μας.

πηγή : singlewoman.gr

Επιμ:Δ.Ντζαδήμα Via: xronosgr

ΕΡΤ Κοζάνης: φωτο: Σάκης Δαζάνης

Τα πιο σημαντικά