Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
λίστεςΟι 7 πιο παράξενες διαθήκες όλων των εποχών

Οι 7 πιο παράξενες διαθήκες όλων των εποχών

Η Διαθήκη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Υπάρχουν μεταθανάτιες επιθυμίες, αυτές που γίνονται ευρέως γνωστές σε συγγενείς και φίλους, μετά το άνοιγμα μιας διαθήκης και τη σχετική γνωστοποίηση από δικηγόρους.

1. “Υ.Γ. Σε αγαπώ”

Ο κωμικός ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του, Mary Livingstone σχεδόν 50 χρόνια πριν πεθάνει από καρκίνο το 1974. Η ίδια πέθανε το 1983, αλλά ποτέ δεν τον ξέχασε μετά τον θάνατό του. Σύμφωνα με τη νεκρολογία της, κάθε μέρα μετά το θάνατο του Benny, το τοπικό ανθοπωλείο τοποθετούσε ένα τριαντάφυλλο στο τάφο του.

2. Η ζωή ενός σκύλου

Το 2007 ένας τυχερός σκύλος κληρονόμησε 12 εκατομμύρια δολάρια από την ιδιοκτήτριά του Leona Helmsley η οποία ήταν διάσημη μεσίτρια και είχε καταφέρει να δημιουργήσει περιουσία εκατομμυρίων. Προκάλεσε αίσθηση όταν αποφάσισε να αφήσει εκτός διαθήκης τα εγγόνια της, αλλά να συμπεριλάβει τον σκύλο της. Συγκεκριμένα η Helmsley άφησε στο σκυλάκι της τον Trouble 12 εκατομμύρια και στον αδελφό της, που ήταν και ο «κηδεμόνας» του κατοικίδιου, άφησε 10 εκατομμύρια προκειμένου να το φροντίζει.

Ωστόσο, η επιθυμία της δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς το δικαστήριο στο οποίο κατέφυγαν οι συγγενείς δεν δέχτηκε να κληρονομήσει τα χρήματα ο Trouble, με αποτέλεσμα η περιουσία να μοιραστεί στον αδελφό και τα εγγόνια της.

3. Ο Harry Houdini ήθελε να νικήσει το θάνατο

560066302000002600242bc2

Ο φημισμένος θαυματοποιός και μάγος Harry Houdini πέθανε από το 1926. Τα ριψοκίνδυνα μαγικά κόλπα τον είχαν κάνει να πιστεύει ότι θα μπορούσε να νικήσει το θάνατο. Όταν έφυγε από την ζωή , είχε γίνει γνωστό ότι είχε ζητήσει από τη σύζυγό του να διοργανώνει κάθε χρόνο την ίδια μέρα μια συνάντηση όπου ο ίδιος θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά και με τους φίλους του. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της συζύγου φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

4. Ο δυσαρεστημένος σύζυγος

Οι περισσότεροι άνδρες δεν θα ήθελαν οι σύζυγοί τους να παντρευτούν ξανά μετά το θάνατό τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη στην περίπτωση του ποιητή Heinrich Heine. Ο ποιητής άφησε τα πάντα στη γυναίκα του έχοντας ως απαίτηση να παντρευτεί ξανά.

5. Γεννήστε όσα περισσότερα παιδιά μπορείτε

Ο Charles Millar, ένας δικηγόρος από το Τορόντο και επιχειρηματίας, άφησε ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην γυναίκα που θα μπορούσε να γεννήσει τα περισσότερα παιδιά την δεκαετία που ακολούθησε τον θάνατο του. Έγινε γνωστό ως ο «Πελαργός Derby”.

6. Η κηδεία Fitzgerald

5600669e1c00002500082b20

Ο άνθρωπος πίσω από το βιβλίο “The Great Gatsby”, F. Fitzgerald Scott αρχικά είχε γράψει στη διαθήκη του ότι η κηδεία του πρέπει να είναι “κατάλληλη” και “σύμφωνα με τη στάση ζωής μου”. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ καθώς έκανε αναθεώρηση της βούλησής του γράφοντας “φτηνότερη”.

7. Ο γκρινιάρης πατέρας

Ο μεγιστάνας ακινήτων Maurice Laboz έγινε πρωτοσέλιδο μετά το θάνατό του αφήνοντας σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια για τις δυο κόρες του με κάποιους περιορισμούς. Αυτός ήταν να φτάσουν 35 ετών, να αποφοιτήσουν από ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, να παντρευτούν κάποιον που δε θα αγγίξει τα χρήματα της κληρονομιάς και να μην κάνουν παιδιά εκτός γάμου.

Πηγή: huffingtonpost.com

Τα πιο σημαντικά