Οι 7 κανόνες διατροφής που μαθαίνουν οι Γαλλίδες από μικρές

Ιούλιος 16, 2015 11:53 ΜΜ
More videos

Nα πώς τα καταφέρνουν και είναι όλες τόσο αδύνατες.

1. Nα τρως (αλλά όχι όλη τη μέρα)

Τρία γεύματα τη μέρα συν ένα σνακ μετά το σχολείο ή τη δουλειά – οι Γαλλίδες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα κρουασάν, στα φρούτα και στον πουρέ μήλου (applesauce).

2. Μην κάνεις οικονομία στις μερίδες

Άμα καταναλώνεις μόνο τρία γεύματα τη μέρα δεν χρειάζεται να στερηθείς και πολλά την ώρα του φαγητού. Ένα τυπικό μεσημεριανό γεύμα διαμορφώνεται κάπως έτσι:Ορεκτικό: Σαλάτα (συνήθως μαζί με φακές)Κυρίως πιάτο: Ψητό κοτόπουλο με πράσινα φασόλια ή ψητά λαχανικάΣυνοδευτικό: Γιαούρτι βανίλιαΕπιδόρπιο: Μήλο και φέτες πορτοκαλιού

21020966_Ferretti_bks_S15_003.limghandler

3. Choose water

Οι Γαλλίδες δεν πίνουν τις θερμίδες τους. Το φαγητό τους το συνοδεύουν μόνο με νερό (είτε επιτραπέζιο είτε ανθρακούχο). Το βράδυ στο μπαρ θα πιουν ένα με δυο ποτήρια κόκκινο ή λευκό κρασί.

4. Το βράδυ τρώμε κάτι ελαφρύ

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το μεσημεριανό. Για βραδινό, επιλέγουν κάτι αρκετά ελαφρύ: σαλάτα, ομελέτα ή μακαρονάδα (χωρίς τυρί) για κυρίως και φρούτα ή γιαούρτι για επιδόρπιο.

5. Τρώμε πάντα καθιστοί

Σπάνια θα δεις Γαλλίδες να τρώνε ενώ περπατάνε. Στα περισσότερα αμάξια, δεν υπάρχει καν θέση για τα ποτήρια. Επίσης, θεωρείται ανεπίτρεπτο να τρως μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή

21020972_Moschino_bks_F14_016.limghandler

6. Όταν νιώσεις χορτάτη, σταμάτα

Σε αυτό βοηθάει το να τρώνε καθιστές. Δεν στερούνται τίποτα, αλλά δεν κάνουν και υπερβολές.

7. Βραδινά τσιμπολογήματα ποτέ

Η κουζίνα κλείνει στην κυριολεξία μετά το βραδινό.

Πηγή: marieclaire.fr

Ακολουθήστε μας στο facebook: