Η 300 χρόνων βιβλιοθήκη στο Δουβλίνο που αριθμεί πάνω από 200.000 βιβλία!

29 Μαρτίου, 2016 11:07 ΜΜ
More videos

Πιστεύετε ότι οι μεγάλες ατραξιόν στο Δουβλίνο είναι το ο Καθεδρικός Ναός του Saint Patrick ή το  Πάρκο Phoenix; Ο αληθινός πόλος έλξης είναι το μεγαλοπρεπές Μακρύ Δωμάτιο στην βιβλιοθήκη του κολεγίου Trinity.

Όταν δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοούμε. Η αίθουσα χτίστηκε μεταξύ του 1712 και 1732 και είναι 65 μέτρα σε μήκος. Περιέχει 200.000 βιβλία που είναι  ένας μεγάλος αριθμός.

Πως έγινε αυτό; Το 1801, δόθηκε το δικαίωμα η βιβλιοθήκη να μπορεί να ζητά ένα δωρεάν αντίτυπο από κάθε βιβλίο που έβγαινε στην δημοσιότητα στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Εκτός του ότι είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην χώρα, εκεί φυλάσσεται και  το ‘Βιβλίο των Κελς’, ένα αριστούργημα από καλλιγραφικής άποψης. Οι μοναχοί πριν 1200 χρόνια το έγραψαν και τώρα είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολύτιμα χειρόγραφα που υπάρχουν.

Στην βιβλιοθήκη υπάρχει και ένα  από τα λιγοστά αντίγραφα από την Προκήρυξη της Ιρλανδικής Δημοκρατίας το 1916. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε στο Δουβλίνο μην κατευθυνθείτε  προς τα τοπικά μπαρ αλλά πηγαίνετε στην βιβλιοθήκη.

trinity-college-long-room-library-dublin-1 trinity-college-long-room-library-dublin-2 trinity-college-long-room-library-dublin-5 trinity-college-long-room-library-dublin-10 trinity-college-long-room-library-dublin-11 trinity-college-long-room-library-dublin-12

trinity-college-long-room-library-dublin-13

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: