Οι 23 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

26 Μαΐου, 2015 12:54 ΠΜ
More videos

Ο Ράμσεϊ ανάγκασε τον Θήον να βλέπει τον βιασμό της Σάνσα, φτύνοντας δηλητήριο, και εμείς ανατρέχουμε και στις υπόλοιπες ατάκες του Game of Thrones που μας σήκωσαν την τρίχα – για καλό ή για κακό. Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας;

Θα καλύψει το Westeros η σκιά από τις φτερούγες των δράκων; Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του “σκακιστή” Littlefinger; Μέχρι πού θα φτάσει η Cersei, στην προσπάθεια να κρατήσει το βασίλειο στα χέρια της; Ποια μυστικά θα βρει ο Sam στα βιβλία του;

Ναι, όλοι το ξέρουμε: “winter is coming” (κι όσοι δεν το πιστεύουν, κακό του κεφαλιού τους). Αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική ατακάρα της σειράς. Εδώ και 5 σεζόν, απολαμβάνουμε από αξέχαστα ταπίδια μέχρι δηλητηριώδη υπονοούμενα κι από μαθήματα ζωής μέχρι ναρκισσιστικούς μονολόγους που γίνονται κατευθείαν trending στα social, δίπλα στο hashtag #GoTGR.

Ήρθε η ώρα να τα μαζέψουμε όλα, σε ένα άρθρο!

Ο άντρας που επιβάλλει την ποινή, πρέπει να την εκτελεί – Ένταρντ Σταρκ

(The man who passes the sentence should swing the sword)Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Από την πρώτη στιγμή που γνωρίζουμε τον Ένταρντ Σταρκ, καταλαβαίνουμε ότι η τιμή και το καθήκον είναι ο φάρος και ο οδηγός αυτού του άνδρα στη ζωή. Ο Νεντ ξέρει τι σημαίνει ευθύνη και θέλει και οι γιοι του να το μάθουν καλά, για αυτό τους έχει θεατές σε μία εκτέλεση δια αποκεφαλισμού (ω, η ειρωνεία!).

Τα πράγματα που κάνω για την αγάπη – Τζέιμι Λάνιστερ

(The things I do for love)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Τα δίδυμα Λάνιστερ μόλις έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφόρω από τον Μπραν Σταρκ να επιδίδονται σε… εχμ… πράξεις που ξεπερνούν τα όρια της αδερφικής αγάπης. Ο Τζέιμι δεν διστάζει να σπρώξει τον μικρό από το ανοιχτό παράθυρο ενός πύργου. Μην τον κατηγορείτε, τι είναι μία (αποτυχημένη) παιδοκτονία μπροστά στην αγάπη;

Είναι το όνομα της οικογένειας που επιβιώνει. Είναι το μόνο που επιβιώνει – Τάιγουιν Λάνιστερ

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

(It’s the family name that lives on. It’s all that lives on)

Όπως και με τον Νεντ, με το που γνωρίζουμε τον πατριάρχη των Λάνιστερ, μαθαίνουμε τα κίνητρά του στη ζωή. Ο Τίγουιν δεν είναι τόσο έντιμος, αλλά έχει κώδικες τιμής: τίποτα δεν είναι πάνω από την οικογένεια. Το γεγονός ότι το “μάθημα” γίνεται καθώς ο Τίγουιν ξεκοιλιάζει και γδέρνει ένα αγρίμι, κάνει την όλη σκηνή λίιιιγο πιο υπέροχη. Λίγο.

Όταν παίζεις το παιχνίδι του θρόνου, κερδίζεις ή πεθαίνεις – Σέρσεϊ Λάνιστερ

(When you play the game of thrones, you win or you die)

Ο Νεντ έχει ανακαλύψει την αιμομικτική σχέση της Σέρσεϊ και της τα λέει “ένα χεράκι”. Η λέαινα, απτόητη, δίνει στον έντιμο πατήρ Σταρκ ένα καλό μάθημα κυνισμού. Ο Νεντ δεν έμαθε, αλλά εμείς “είδαμε” το μέλλον του στα λόγια της. Και το Game of Thrones έκανε διαφήμιση στο Game of Thrones. Touche, HBO.

Και υπάρχει μόνο ένα πράγμα που λέμε στον Θάνατο: όχι σήμερα – Σύριο Φορέλ

(And there is only one thing we say to Death: Not today)

Η Άρια έχει, επιτέλους, έναν δάσκαλο για να της μάθει να μονομαχεί με ξίφος. Ο Σύριο Φορέλ, όμως, παραδίδει ακόμα σημαντικότερα μαθήματα. Σε έναν κόσμο γεμάτο θεούς και δαίμονες, διδάσκει στη μικρή Σταρκ να πιστεύει μόνο στον θάνατο, μαθαίνοντας να τον ξεγελά.

Έμαθα πώς να πεθαίνω, πολύ καιρό πριν – Ένταρντ Σταρκ

(I learned how to die a long time ago)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Αν μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν είχες αγαπήσει τον Ένταρντ για αυτό που ήταν, δεν γίνεται να μην διάλεξες το στρατόπεδο του Βορρά σε αυτήν τη σκηνή. “Πιστεύεις ότι θα αντάλλαζα την τιμή μου, με μερικά χρόνια;”, λέει ο Νεντ και εσύ τον θαυμάζεις, ενώ παράλληλα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για την ξεροκεφαλιά του.

 Όταν νεκροί και άλλα χειρότερα έρθουν για κυνήγι, πιστεύεις ότι έχει σημασία ποιος θα κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο; – Τζέορ Μόρμοντ

(When dead men and worse come hunting, you think it matters who sits on the Iron Throne?)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Ο νεοσύλλεκτος στο Τείχος Τζον Σνόου σκέφτεται να “πατήσει” τον όρκο του και να φύγει για να πολεμήσει στο πλευρό του αδερφού του Ρομπ. Ο Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς, του δίνει ένα καλό μάθημα κι εμείς βάζουμε για τα καλά στο κεφάλι μας ότι ο πραγματικός πόλεμος είναι μακριά από το King’s Landing.

Η δύναμη βρίσκεται όπου πιστεύουν οι άνθρωποι ότι βρίσκεται – Βάρυς

(Power resides where men believe it resides)

Η “Αράχνη” γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει παιχνίδι του θρόνου. Πριν ακόμα καταλάβουμε σε ποια πλευρά βρίσκεται, ο Βάρυς δείχνει ένα μικρό αλλά λαμπρό κομμάτι του μυαλού του. Και προσθέτει: “Η δύναμη είναι μία σκιά στον τοίχο. Κι ένας πολύ μικρός άντρας, μπορεί να έχει μία πολύ μεγάλη σκιά”.

Ο Παράφρων Βασιλιάς έκανε ό,τι ήθελε. Σου έχει πει ποτέ ο θείος Τζέιμι τι του συνέβη; – Τύριον Λάνιστερ

(The Mad King did as he liked. Has your uncle Jaime ever told you what happened to him?)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Ο Τίριον κερδίζει κι άλλους πόντους συμπάθειας, βάζοντας τον ξιπασμένο Βασιλιά που βασανίζει τη Σάνσα, στη θέση του. Ωστόσο, το “ζιζάνιο” δεν έχει στόχο μόνο να προσβάλει τον Τζόφρι, αλλά και κάτι άλλο: τα “λιοντάρια” ξέρουν από πισώπλατες μαχαιριές, και ο Τύριον προστατεύει τη φαμίλια (και το τομάρι του) από τέτοιες.

Ένα κορίτσι δίνει σε έναν άνδρα το δικό του όνομα; – Γιάγκεν Χ’γκαρ

(A girl gives a man his own name?)

Η Άρια Σταρκ έχει βρει έναν νέο φίλο, ο οποίος μιλάει γ@μάτα και σκοτώνει κόσμο για πλάκα. Αλλά η ίδια αποδεικνύεται μεγαλύτερη “γάτα”, όταν τον διατάζει να αυτοκτονήσει, στα πλαίσια της συμφωνίας τους (3 ονόματα, 3 νεκροί). Ο Γιάγκεν μένει με το στόμα ανοιχτό και η Άρια κερδίζει πολύ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε με 3 θανάτους: την ελευθερία της.

Πού είναι ο Θεός των βυζιών και του κρασιού; – Τύριον Λάνιστερ

Ένα μικρό κωμικό διάλειμμα από τη βία και τον θάνατο, δια στόματος Τύριον, το οποίο, όμως, αποκαλύπτει, ουσιαστικά, ό,τι ζητούν οι περισσότεροι στο Westeros: ειρήνη και καλοπέραση. “Ο Θεός του Φωτός θέλει να κάψει τους εχθρούς του. Ο Πνιγμένος Θεός να τους πνίξει. Γιατί όλοι οι Θεοί είναι τόσο μοχθηρά μ*υνι@;”.

Θα βγούμε πίσω τους και θα τους γ@μ#σουμε στον κ*λο – Τύριον Λάνιστερ

(We ‘ll come out behind them and fuck them in their asses)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

“Συγκινητικά” λόγια από τον Τύριον, ο οποίος, λίγο πριν τη Μάχη του Μαυροπόταμου αποδεικνύει στα στρατεύματα των Λάνιστερ ότι έχει το κουράγιο να τους οδηγήσει στη μάχη (όσο ο Τζόφρι την κάνει με ελαφρά – να τα λέμε αυτά) και δείχνει μία πτυχή του χαρακτήρα του που δεν περιμέναμε. Υπάρχει φωτιά στην καρδιά αυτού του νάνου!

Ένας δράκος δεν είναι σκλάβος. Dracarys! – Νταϊνέρις Ταργκάρυεν

(A dragon is not a slave. Dracarys!)

Στην πιο badass στιγμή της, η Νταϊνέρις ξεγελά τον δουλέμπορα στο Άσταπορ, ώστε να τις δώσει 8 χιλιάδες Άσπιλους με αντάλλαγμα έναν δράκο. Όταν εκείνος ακούει από το στόμα της Νταϊνέρις άψογα βαλυριανά, είναι πια αργά. Dracarys! Και πύρινη βροχή πέφτει από ψηλά. Οι δράκοι είναι εδώ!

Κάψτε τους όλους. Κάψτε τους στα σπίτια τους, κάψτε τους στα κρεβάτια τους – Αίρυς II Ταργκάρυεν

(Burn them all – burn them in their homes, burn them in their beds)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Το στόμα που ανοιγοκλείνει ανήκει στον Τζέιμι Λάνιστερ, αλλά τα λόγια είναι του Παράφρονα Βασιλιά. Ο Τζέιμι, με κομμένο χέρι και ίσως, πρώτη φορά στη ζωή του σε τόσο άθλια κατάσταση, ανοίγεται στην Μπριάν, για όσα απάνθρωπα έπρεπε να δει τον Aerys να κάνει, αν δεν τον μαχαίρωνε πισώπλατα. Ο αιμομίκτης Λάνιστερ δεν μας φαίνεται, πια, τόσο κακός.

Το χάος δεν είναι λάκκος. Το χάος είναι σκάλα – Πήταϊρ Μπέιλις

(Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder.)

Ο Littlefinger περιγράφει υπέροχα στον Βάρις τη θεωρία του: “Πολλοί προσπαθούν να την ανέβουν, πέφτουν και […] η πτώση τούς σπάει. Άλλοι, ενώ έχουν την ευκαιρία, αρνούνται, ασχολούνται με το βασίλειο, τους θεούς, την αγάπη. Ψευδαισθήσεις. Μόνο η σκάλα είναι αληθινή. Η ανάβασή της είναι τα πάντα”. Τώρα, ξέρεις ότι ο Petyr σκοπεύει να σπείρει ΤΟ χάος.

Οι άνθρωποι σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, όταν τους βολεύει – Όρελ

([people] kill each other, when it suits them)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Ο άγριος Όρελ, ανταγωνιστής του Τζον Σνόου για τα μάτια της Ύγκριτ, δίνει στον μπάσταρδο Σταρκ ένα καλό μάθημα: “Οι άνθρωποι δουλεύουν μαζί, όταν τους βολεύει. Είναι πιστοί, όταν τους βολεύει. Αγαπιούνται, όταν τους βολεύει. Και σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, όταν τους βολεύει”.

Αν με αποκαλέσεις αδερφή ξανά, θα βάλω να σε στραγγαλίσουν στον ύπνο σου – Σέρσεϊ Λάνιστερ

(If you ever call me sister again, I ‘ll have you strangled in your sleep)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Η Μάρτζερι μπαίνει φουριόζα στο κυνήγι του θρόνου και η Σέρσεϊ δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Η τσαχπίνα Ταϊρέλ ακούει την ιστορία της εξόντωσης των παλιών εχθρών των Λάνιστερ, των Ρέινς του Κάσταμιρ, και καταλαβαίνει ότι η Σέρσεϊ δεν σηκώνει πολλά. Εμείς, χωρίς να το ξέρουμε, προετοιμαζόμαστε για την πιο ΔΕΝ-ΓΙΝΟΝΤΑΙ-ΑΥΤΑ σκηνή της σειράς.

Οι Λάνιστερ στέλνουν τα χαιρετίσματά τους – Ρους Μπόλτον

(The Lannisters send their regards)

Τώρα πρέπει να γράψουμε για τον Red Wedding; Δεν θέλουμε. Όχι, λέμε. Δεν γράφουμε για τον Red Wedding! Στα χέρια του μπάσταρδου γιου σου θέλουμε να σε δούμε Μπόλτον. Προδότη!

Τα χρήματα αγοράζουν τη σιωπή ενός άνδρα για λίγο. Ένα χτύπημα στην καρδιά, την αγοράζει για πάντα – Πήταϊρ Μπέιλις

(Money buys a man’s silence for a time. A bolt in the heart buys it forever)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Η Σάνσα δεν χρειάζεται να ακούσει κάτι άλλο. Ούτε κι εμείς.

Δεν ξέρεις τίποτα, Τζον Σνόου – Ύγκριτ

(You know nothing, Jon Snow)

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες στο Game of Thrones έρχεται από έναν χαρακτήρα που παλεύει για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον θρόνο. Την πρώτη φορά που η Ύγκριτ φωνάζει στον Τζον ότι “δεν ξέρει τίποτα”, βρίσκονται στην αρχή ενός ιδιόμορφου φλερτ που μας αρέσει. Την τελευταία φορά, ξεψυχά στα χέρια του. Τζον, βάστα γερά.

Αυτή δεν είναι η μέρα που πεθαίνω – Όμπερυν Μαρτέλ

(This is not the day I die)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Αχ… Ο Όμπερυν Μαρτέλ. Η “Οχιά” καθησυχάζει τον Τύριον και την ερωμένη του, πριν τη μονομαχία του με το “Βουνό”. Τον ακούμε και νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μάρτιν γράφει, άλλωστε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Όμπερυν πάει να συναντήσει τους θεούς. Χωρίς κεφάλι.

Εύχομαι να ήμουν το τέρας που πιστεύετε ότι είμαι – Τύριον Λάνιστερ

(I wish I was the monster you think I am)

Οι 22 + 1 ατάκες που σημάδεψαν το Game of Thrones

Ο Πήτερ Ντίνκλατζ μάς χαρίζει μία αξέχαστη ερμηνεία. Ο Τύριον κατηγορείται για τον φόνο του Τζόφρι και ξεσπά, μπροστά στην οικογένειά του: “Εύχομαι να είχα αρκετό δηλητήριο για όλους σας. Θα έδινα ευχαρίστως τη ζωή μου, για να σας δω να το πίνετε”. Είναι ξεκάθαρο: το μέλλον του αγαπημένου μας νάνου είναι είτε στο χώμα είτε μακριά από το Westeros.

Ξέρεις τη Σάνσα από όταν ήταν μικρό κορίτσι, τώρα δες τη να γίνεται γυναίκα – Ράμσεϊ Μπόλτον

(You’ve known Sansa since she was a little girl, now watch her become a woman)

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ; Μια άσπρη μέρα ρε παιδιά…

Bonus για να χαλαρώσουμε:

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: