Η 14χρονη από την Χιλή που παρακαλάει να της κάνουν ευθανασία και έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη!

2 Μαρτίου, 2015 6:26 ΜΜ
More videos

Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχθηκε η 14χρονη Βαλεντίνα Μουρέιρα από τη Χιλή, που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από ένα αίτημά της που διχάζει τη χώρα και ανοίγει για άλλη μια φορά μια αμφιλεγόμενη συζήτηση στη διεθνή κοινότητα.

Προ ημερών, η ίδια ανέβασε βίντεο στο YouTube στο οποίο απευθύνεται στην Πρόεδρο της χώρας Μισέλ Μπασελέτ και της ζητεί να της επιτραπεί να υποβληθεί σε ευθανασία.

Το νεαρό κορίτσι υποφέρει από κυστική ίνωση, μια ασθένεια που προσβάλλει τους πνεύμονες και, μεταξύ πολλών συμπτωμάτων, δυσχεραίνει τη λειτουργία της αναπνοής.

Όπως αναφέρει, «έχω κουραστεί να παλεύω με την ασθένεια από την οποία πέθανε και ο μεγαλύτερος αδελφός μου», σε ηλικία έξι ετών, και μόνο από εκείνην εξαρτάται η τύχη του αιτήματός της. «Θέλω την έγκρισή της για να μου κάνουν την ένεση που θα με κοιμίσει για πάντα», συμπληρώνει.

Η κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημά της, ωστόσο η Μπασελέ που είναι και παιδίατρος, συγκινήθηκε από την ιστορία της Βαλεντίνας και την επισκέφθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Σαντιάγο όπου νοσηλεύεται. Οι δυο τους συζήτησαν για αρκετή ώρα σε ήρεμο κλίμα, ενώ ο φακός τις απαθανάτισε να βγάζουν selfie.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της χιλιανής Προέδρου, οι νόμοι της χώρας δεν επιτρέπουν την ευθανασία, όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναλάβει τα έξοδα της νεαρής για ψυχολογική θεραπεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, οι γονείς της Βαλεντίνας στηρίζουν το αίτημα της κόρης τους, με τον πατέρα της  Φρέντι Μαουρέιρα να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ δύσκολο, όμως πρέπει να σεβαστώ την απόφασή της γιατί είναι η μόνη που υποφέρει από την ασθένεια».

262377D200000578-2970946-Maurerira_suffers_from_cystic_fibrosis_and_watched_her_older_bro-a-11_1425016745542

VIA DAILYMAIL
Ακολουθήστε μας στο facebook: