Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
λίστεςΟι 12 από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στον κόσμο

Οι 12 από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στον κόσμο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλει κάποιος λεφτά. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στο κολέγιο ή έχουν μια μεγάλη ιδέα ή ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια ιδέα. Ακόμα, υπάρχουν αυτοί που αναπτύσσουν ένα προϊόν γύρω από μια ιδέα ή προωθούν το προϊόν και καταλήγουν με μια περιουσία.

Έπειτα, υπάρχουν και οι άνθρωποι που κατέχουν γη. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλει κάποιος κέρδος, αν το κάνει σωστά. Όταν κάποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση, ένα σχολείο, ένα εστιατόριο, χρειάζεται γη. Όταν μια οικογένεια θέλει να χτίσει ένα σπίτι, χρειάζεται γη. Είναι πάντα έξυπνο να πουλήσετε ένα προϊόν, που το κοινό δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό!

Σύμφωνα με το Business Insider, υπάρχουν 36.800.000 στρέμματα γης που κατοικούνται και 21% από αυτά, ανήκουν σε… ελάχιστους προνομιούχους. Δείτε παρακάτω 12 από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στον κόσμο.

12. Οικογένεια Hughes

via:naplesnews.com

Η οικογένεια κατέχει 390.000 στρέμματα γης.

11. Τα αδέρφια Wilks

via:www.forbes.com

Οι Wilks Brothers είναι ανάμεσα στους 25 κορυφαίους γαιοκτήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι γαιοκτήμονες σε ολόκληρη την πολιτεία της Μοντάνα και πρόσφατα αύξησαν την περιουσία τους με την αγορά 36.000 στρεμμάτων γης στο Idaho.

10. Τα αδέρφια Nunley

via:wsimg.com

Η οικογένεια Nunley κατέχει σήμερα 301.500 στρέμματα γης, τα οποία χρησιμοποιεί κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας των βοοειδών.

9. Τζεφ Μπέζος

via:www.forbes.com

Κατέχει ένα ράντσο στο Τέξας που είναι 290.000 στρέμματα και το αγόρασε το 2004. Η έκταση χρησιμοποιείται από την Blue Origin για να δοκιμάζουν τα οχήματα που θα μπορούσαν να πάνε στο διάστημα. Το Blue Origin είναι η αεροδιαστημική εταιρία του Τζεφ Μπέζος.

8. Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας

via:timesofisrael.com

Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας είναι 35.637 μίλια και ο βασιλιάς Αμπντάλα τα έχει όλα! Η χώρα έχει το προνόμιο να είναι ένα από τα λίγα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του Αραβικού Συνδέσμου.

7. Ο βασιλιάς Letsie 111 του Λεσότο

via:regalmlp.blogspot.com

Ο βασιλιάς Letsie διαδέχθηκε τον πατέρα του στην εξουσία. Κατέχει το σύνολο των στρεμμάτων που φτάνουν τα 11,718, δηλαδή ολόκληρο το Λεσότο.

6. Εμίρης του Κουβέιτ

via:akhbar.com

Ο Εμίρης του Κουβέιτ είναι ο ιδιοκτήτης των 4,4 εκατομμυρίων (από τα περίπου 7 εκατομμύρια) στρεμμάτων που έχει η χώρα του Κουβέιτ.

5. Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα του Κατάρ

via:www.abc.net.au

Ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα κατέχει το Κατάρ στο μεγαλύτερο μέρος ( 4.415 μίλια της χώρας). Ήταν ο βασιλιάς της χώρας και πήρε το θρόνο το 1995. Έχρισε τον γιο του, νέο βασιλιά, το 2013.

4. Τεντ Τέρνερ

shutterstock_63160645

Ο Turner κατέχει πάνω από 2.000.000 στρέμματα γης. Ξεκίνησε να αποκτά γη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης το 1995 στο εθνικό πάρκο Yellowstone και δύο χρόνια αργότερα, ίδρυσε το ειδικό ταμείο απειλούμενων ειδών Turner, για να βοηθήσει τα απειλούμενα είδη να επιβιώσουν.

3. Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Mswati

via:buzzsouthafrica.com

Ο βασιλιάς Mswati είναι ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης και είναι ο επικεφαλής της Σουαζιλανδικής βασιλικής οικογένειας. Κατέχει όλα τα 6,704 μίλια της χώρας.

2. Τα αδέρφια Irving

via:www.sjtc.ca

Τα αδέρφια James, Arthur και John Irving θεωρούνται η πιο ισχυρή οικογένεια στο New Brunswick. Κατέχουν σχεδόν 4 εκατομμύρια στρέμματα γης στο New Brunswick, στη Nova Scotia και στο Maine και είναι οι μεγαλύτεροι γαιοκτήμονες στις περιοχές αυτές.

1. Η Οικογένεια Reed

via:thefencepost.com

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες εδαφών με 1,4 εκατομμύρια στρέμματα γης. Χρειάστηκαν χρόνια για να συγκεντρώσουν το ποσό αυτό των στρεμμάτων, στην πραγματικότητα χρειάστηκαν γενιές και γενιές. Αγοράζουν γη από τα τέλη του 1800.

Πηγή: therichest.com

Τα πιο σημαντικά