Οι 10 λόγοι για τους οποίους ο γάμος καταστρέφει το σεξ

8 Οκτωβρίου, 2014 11:06 ΜΜ
More videos

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, συνηθίζουν να λένει και όχι άδικα, αφού, όπως αντιλαμβάνονται όλοι οι παντρεμένοι, λίγο η ρουτίνα, λίγο η συνήθεια, λίγο η υπερβολική εξοικίωση, λίγο το… δεδομένο της υπόθεσης, και καθώς τα χρόνια περνούν καταστρέφουν όλη αυτή τη μαγεία που υπήρχε στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 λόγοι για τους οποίους ο γάμος καταστρέφει το σεξ:

Eίναι σεξ με το ίδιο άτομο… για όλη την υπόλοιπη ζωή

Αυτό είναι το βασικό που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να παντρευτούν. Ακόμη και άτομα που είναι λίγο πιο… ανοιχτά, όπως και να έχει κάθε βράδυ, άπαξ και παντρευτούν, θα πρέπει να γυρίζουν σπίτια τους και να κοιμούνται με τον/την σύζυγο, ξανά και ξανά. Οση χημεία και επικοινωνία και να υπάρχει αυτή η πλήξη δεν ξεπερνιέται.

Συνήθως είναι σεξ στον αυτόματο πιλότο

Το να είναι κάποιος παντρεμένος είναι κάτι σαν να έχει πάρει… πτυχίο στο σώμα του άλλου. Είναι υπέροχο να γνωρίζει κανείς το σώμα του συντρόφου του και να μπορεί να το ελέγχει, ωστόσο αυτό συνεπάγεται ότι κάποια πράγματα μπορεί να γίνονται και εντελώς μηχανικά. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό μετά από λίγο καιρό ένα ζευγάρι παντρεμένων να κάνει σεξ και ο ένας από τους δυο να σκέφτεται τι… θα μαγειρέψει αύριο.

Είναι σεξ που βασίζεται σε παλιές ρουτίνες

Εφόσον το ζευγάρι είναι παντρεμένο, σημαίνει ότι έχουν κάνει σεξ πάρα πολλές φορές μαζί. Επομένως έχουν βρει ακριβώς πώς μπορεί να το κάνουν καλύτερα. Ετσι δεν εκπλήσσει το γεγονός οτι τα παντρεμένα ζευγάρια εύκολα στρέφονται στην ίδια παλιά δοκιμασμένη συνταγή. Λείπει η αίσθηση της εξερεύνησης του άλλου…

Το… αύριο είναι μια καλή μέρα για να δοκιμάσει κανείς κάτι νέο

Οταν κάποιος είναι παντρεμένος, το αύριο είναι πάντα μια άλλη μέρα. Οι παντρεμένοι έχοντας στο μυαλό τους ότι έχουν ατελείωτο χρόνο μπροστά τους, αναβάλλουν συνεχώς τη δοκιμή…

Εχουν πάντα στο μυαλό τους κάτι… κακό

Το να είναι ένα ζευγάρι παντρεμένο, σημαίνει ότι ζει και περνά μαζί και τις καλές και τις κακές στιγμές. Σημαίνει ότι ο ένας αναγκαστικά ανέχεται πράγματα που κάνει ο άλλος, τα οποία όμως τον τσαντίζουν και τον βγάζουν εκτός εαυτού. Για παράδειγμα το γεγονός ότι ο σύντροφος γεμίζει με πιτσιλιές τον καθρέφτη του μπάνιου κάθε φορά που πάει να πλύνει τα δόντια του. Για έναν ανεξήγητο λόγο κατά τη διάρκεια του σεξ, όλες αυτές οι… κακίες επανέρχονται στο μυαλό

Ξέρει ο ένας τον άλλον υπερβολικά καλά…

Ολοι λένε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για το καλό σεξ. Η πολύ επικοινωνία, όμως, φέρνει και μια οικειότητα που κάνει κακό στο σεξ. Η επιθυμία του ενός για τον άλλον απαιτεί και κάποια απόσταση.

Ολα γίνονται βιαστικά

Λίγο ο περιορισμένος χρόνος, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, λίγο η ρουτίνα, λίγο το ότι ξέρει πολύ καλά ο ένας τον άλλον, τα περισσότερα ζευγάρια καταλήγουν να κάνουν σεξ σε χρόνο… dt.

Δεν υπάρχει νέο…υλικό

Το ρεπερτόριο σε ένα γάμο είναι αναγκαστικά περιορισμένο. Ειδικά αν οι σύζυγοι δεν υποσχεθούν ο ένας στον άλλον στην αρχή του γάμου τους, ότι θα προσπαθήσουν να βάζουν πάντα, κάθε φορά που κάνουν σεξ, κάτι καινούριο, στη διαδικασία.

Δεν υπάρχει πάντα η έλξη

Είναι απλά αδύνατο να επιθυμεί ο ένας τον άλλον διαρκώς, κάθε μέρα από την ημέρα του γάμου, έως αυτή του θανάτου ή του… διαζυγίου. Η έλξη μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού μειώνεται μέρα με τη μέρα.

Το σεξ είναι δεδομένο

Το σεξ στο γάμο για τους συντρόφους είναι πάντα… εκεί. Περιμένει πάντα στην κρεβατοκάμαρα με αποτέλεσμα κανείς από τους δυο να μην προσπαθεί για το οτιδήποτε, να μην προσπαθεί να εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλον, να απουσιάζει το μυστήριο.

Πηγή