Η θάλασσα στην Ουρουγουάη που «φωσφορίζει»!

25 Απριλίου, 2015 1:50 ΠΜ
More videos

Ο Remco Douma είναι ένας Ολλανδός φωτογράφος που είναι παθιασμένος με τη φωτογράφιση διάφορων τοπίων της Ουρουγουάης, μια χώρα που ο ίδιος αποκαλεί σπίτι του. Κάπως έτσι στην παραλία Brava κοντά στο Punta del Este, έγινε μάρτυρας ενός μαγικού θεάματος.

Η θάλασσα που φωσφορίζει εμφανίστηκε το βράδυ της 31ης Μαρτίου και μεταμόρφωσε το τοπίο σε μια εκπληκτική απόδοση χρωμάτων που μαγεύει τον θεατή.

tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!

Αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι το αποτέλεσμα της βιοφωταύγειας, όπου διάφοροι θαλάσσιοι οργανισμοί λάμπουν στο σκοτάδι μεταμορφώνοντας παράλληλα τα σημεία του νερού όπου συγκεντρώνονται.

Το δινομαστιγωτό Alexandrium fraterculus έκανε το θαύμα του για άλλη μία φορά στην παραλία της Ουρουγουάης, προκαλώντας το βλέμμα. O φωτογράφος έμεινε αρκετή ώρα στην παραλία προκειμένου να λάβει τις καλύτερες εικόνες και να καταδείξει το μεγαλείο της φύσης για άλλη μία φορά.

tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!tilestwra.com - Η θάλασσα "φωσφορίζει" στην Ουρουγουάη!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

uruguay-foto/perierga