Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
επικαιρότηταH Samsung ανακαλεί 2,8 εκατ. πλυντήρια ρούχων εξαιτίας κινδύνου εκρήξεων.

H Samsung ανακαλεί 2,8 εκατ. πλυντήρια ρούχων εξαιτίας κινδύνου εκρήξεων.

H ανάκληση των πλυντηρίων έρχεται λίγο καιρό μετά την απόσυρση του Galaxy Note 7

Την ανάκληση 2,8 εκατ. πλυντηρίων ρούχων από την αμερικανική αγορά ανακοίνωσε η Samsung Electronics Co., έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Προστασίας του Καταναλωτή.

Μετά τη μαζική απόσυρση κινητών τηλεφώνων, η Samsung ανακοίνωσε επίσημα πως ανακαλεί 2, 8 εκατομμύρια πλυντήρια στις ΗΠΑ,εξαιτίας κινδύνου έκρηξης.

samsung-exploding-washing-machine-2

Η έρευνα σχετικά με τα 34 διαφορετικά μοντέλα και τις 2,8 εκατομμύρια συσκευές που πρόκειται να ανακληθούν ξεκίνησε αφ΄ότου η Samsung δέχθηκε 737 αναφορές για υπερβολικές δονήσεις σε πλυντήρια ή για αποκόλληση του πάνω μέρους της συσκευής.
Μέχρι στιγμής μάλιστα, έχουν τραυματιστεί 9 άτομα, ενώ ένας έσπασε το σαγόνι του μετά από έκρηξη του πλυντηρίου.

samsung-exploding-washing-machine-3

«Προτεραιότητά μας είναι να μειώσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί στο σπίτι των πελατών μας, παρέχοντάς του απλές και εύκολες λύσεις», ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Samsung.

rtr4kb5a

Σύμφωνα, με τις New York Times, η κορεατική εταιρεία ανέφερε πως συνεργάζεται με την Επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων των ΗΠΑ για να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις επιλογές που έχουν.

Αυτή είναι η λίστα με τα μοντέλα που ανακαλεί η Samsung:

samsung-exploding-washing-machine-1

Η εταιρεία ανέφερε πως οι καταναλωτές θα μπορούσαν να επιλέξουν μια κατ’ οίκον επισκευή. Η δεύτερη επιλογή είναι οι καταναλωτές να λάβουν μια έκπτωση για μια μελλοντική αγορά.

[businessinsider] [bbc]Τα πιο σημαντικά