H Lamborghini παρουσίασε το υπεραυτοκίνητο του μέλλοντος

8 Νοεμβρίου, 20175:19 ΜΜ

Η Lamborghini ήδη δημιουργεί μερικά από τα πιο ακραία αυτοκίνητα που μπορείτε να οδηγήσετε στο δρόμο σήμερα, αλλά το όραμά της για το υπεραυτοκίνητο του μέλλοντος είναι σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Με τη βοήθεια των εργαστηριακά καλυμμένων βαλβίδων στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στη Βοστώνη, ο Ιταλός δημιουργός έφτιαξε μια ιδέα που τροφοδοτείται από ηλεκτρικούς υπερκατασκευαστές αντί για συμβατικές μπαταρίες, έχει τοποθετημένους κινητήρες σε κάθε τροχό που λάμπει καθώς οδηγείτε και χρησιμοποιεί αυτοεξυπηρετούμενα πλαίσια σώματος.

Ονομάζεται “Terzo Millennio”, το οποίο μεταφράζεται ως «τρίτη χιλιετία». Αλλά δεν πρόκειται να βρεθεί σε κάποιον δρόμο κοντά σας ακόμα. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν η Lamborghini βρει πώς να φτιάξει έναν κινητήρα που να λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα  όπως ένας V12 κινητήρας.

Αυτή είναι η νέα ιδέα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ονομάζεται “Terzo Millennio” – που σημαίνει “τρίτη χιλιετία”

Πόσο υψηλή είναι η τεχνολογία των μηδενικών εκπομπών του υπεραυτοκίνητου του μέλλοντος;

Είναι τόσο προηγμένη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια αίθουσα γεμάτη επιστήμονες στο συνέδριο της MIT EmTech αυτή την εβδομάδα, μετά από ένα ετήσιο πρόγραμμα ανάπτυξης με το αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Και ακόμη και αυτοί που είναι παρόντες θα ήταν μπερδεμένοι από κάποια από τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς, πόσο μάλλον από την αυτο-διορθωτική του ικανότητα.

Η Lamborghini έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητο αισθητήρες για να ανιχνεύσει ρωγμές και βαθουλώματα και το σύνθετο υλικό από ανθρακονήματα μπορεί στη συνέχεια να τα επιδιορθώσει αυτόματα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε ότι γρατζουνίσατε έναν προφυλακτήρα ή να διαπιστώσετε ότι ένας άλλος οδηγός χτύπησε την πόρτα του αυτοκινήτου του στη δική σας – μπορείτε να νιώσετε λίγο καλύτερα τώρα.

Αλλά η δυνατότητα αυτο-επισκευής ενός τέτοιου αυτοκινήτου δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του Terzo Millennio.

Αντί να χρησιμοποιεί μπαταρίες, αυτή η έννοια μηδενικών εκπομπών τροφοδοτείται από ηλεκτρικούς υπερκαταναλωτές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μικρότερα εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Τι είναι αυτοί, ακούμε να ρωτάτε. Εν ολίγοις, είναι πυκνωτές υψηλής χωρητικότητας που μπορούν να αποθηκεύσουν 10 έως 100 φορές περισσότερη ενέργεια από τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές. Φορτίζουν ταχύτερα από τις μπαταρίες και διαρκούν περισσότερο μετά από επαναλαμβανόμενες φορτίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ καλά πράγματα για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, που υποδηλώνουν μεγαλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη ποικιλία, μικρότερους χρόνους φόρτισης και λιγότερη ανησυχία σχετικά με το πόσο θα διαρκέσουν οι μπαταρίες.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε μετά από μια ετήσια συνεργασία μεταξύ του τμήματος Ε & Α της Lamborghini και δύο εργαστηρίων στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στη Βοστώνη, στις ΗΠΑ

Το Terzo Millennio παράγει μηδενικές εκπομπές και έχει ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς που φαίνεται να ανάβουν πορτοκαλί όταν το αυτοκίνητο οδηγείται

Κάθε ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να ρυθμίζει πόση ροπή στέλνεται στο κέντρο του, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι τόσο ευκίνητο όσο ένα αυτοκίνητο F1

Αλλά μην ξεκινήσετε να ενθουσιάζεστε ακόμα – η Lamborghini δεν έδωσε ούτε έναν αριθμό για να υποστηρίξει τη μετάβαση του στους υπερκαταναλωτές και παραδέχτηκε ότι η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα όχημα σύντομα.

Εκτός από την επανεξέταση της πηγής ισχύος, η ιδέα λαμβάνει επίσης το παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης στο επόμενο βήμα.

Αντί για έναν ηλεκτρικό κινητήρα κάτω από το καπό, υπάρχουν τέσσερις ενσωματωμένοι σε κάθε τροχό του Terzo Millennio που μπορεί να ρυθμίζουν πόση ροπή στέλνεται σε κάθε γωνία, ώστε να είναι τόσο ευκίνητη όσο ένα αυτοκίνητο F1.

Οι ρόδες ακόμη λάμπουν με πορτοκαλί χρώμα στο σκοτάδι όταν το αυτοκίνητο οδηγείται, για να προσθέσει στην απίστευτη εμφάνιση του υπερ-αυτοκινήτου.

Ένα από τα πιο τρελά στοιχεία της  Lamborghini είναι το αμάξωμα. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν πότε υπάρχει μια ρωγμή και τα υλικά που υφαίνονται μέσα στο αυτοκίνητο με ίνες άνθρακα, μπορούν να επιδιορθώσουν τη βλάβη αυτόματα

Η Lamborghini απέφυγε να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα κατά την επίσημη παρουσίαση στο συνέδριο EmTech της MIT αυτήν την εβδομάδα

Η Lamborghini είναι γνωστή για τη δημιουργία τρελών μοντέλων, αν και νομίζουμε ότι αυτό μοιάζει με ένα McLaren F1 που έχει πάρει στεροειδή

Δεν θα το λέγαμε διακριτικό με μια οβάλ στέγη που ανοίγει από μπροστά και έχει ένα πίσω μέρος που μοιάζει με αυτό που παρκάρει στο Batcave του ο Bruce Wayne.

Όμως, παρά τον εξωφρενικό σχεδιασμό και την τεχνολογία του μέλλοντος, υπάρχει ένα πρόβλημα που η ιταλική μάρκα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με αυτό και όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος – τον ήχο.

Αντί για συμβατικές μπαταρίες, το Terzo Millennio χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς υπερκαταναλωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σήμερα για την τροφοδοσία μικρότερων εξαρτημάτων στα αυτοκίνητά του

Η πηγή ισχύος θα πρέπει να σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση, μικρότερο χρόνο φόρτισης και εκτεταμένη διάρκεια ζωής για την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών

«Η υιοθέτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου απαιτεί να καθοριστεί ένας ήχος ικανός να αντικαταστήσει το σημερινό V12», δήλωσε η Lamborghini.

Μιλώντας στην επίσημη αποκάλυψη, ο πρόεδρος Stefano Domenicali δήλωσε: «Η συνεργασία με το MIT για το τμήμα Ε & Α είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνει η Lamborghini αυτό που πάντα έκανε καλά: να ξαναγράψει τους κανόνες για τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα.

«Τώρα παρουσιάζουμε ένα συναρπαστικό και προοδευτικό κονσεπτικό αυτοκίνητο. Είμαστε εμπνευσμένοι να αγκαλιάσουμε αυτό που είναι αδύνατο σήμερα και να σχεδιάσουμε την πραγματικότητα του αύριο: η Lamborghini πρέπει πάντα να δημιουργεί τα όνειρα της επόμενης γενιάς ».

Δείτε τα βίντεο.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News