Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαH Ιθάκη, ο πιθανότερος προορισμός Τσίπρα για το διάγγελμα εξόδου από τα...

H Ιθάκη, ο πιθανότερος προορισμός Τσίπρα για το διάγγελμα εξόδου από τα μνημόνια

Σαν άλλος…. Οδυσσέας, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις και ετοιμάζεται να δώσει το στίγμα για το τέλος της οκταετούς μνημονιακής επιτροπείας από το νησί της Ιθάκης.

Το διάγγελμα του κ. Τσίπρα θα γίνει αύριο, 21 Αυγούστου, ημερομηνία-ορόσημο για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης.

Και η τοποθεσία μόνο τυχαία δεν είναι, αφού βούληση των κυβερνητικών είναι να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα για το τέλος της σκληρής περιπέτειας που πέρασε η χώρα, το τέλος των κακοδαιμονιών και την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να επέλεξε συμβολικά τη συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς ο Οδυσσέας κατάφερε να επιστρέψει στην Ιθάκη μετά από χρόνια σκληρού αγώνα.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται στο διάγγελμά του να πει ότι η χώρα βγαίνει στις αγορές και κατά συνέπεια ανακτά την οικονομική της κυριαρχία.

Θα αναφερθεί στα οκτώ δύσκολα χρόνια των μνημονίων και θα περιγράψει τους γενικούς στόχους για την επόμενη περίοδο. Με διττή αναφορά: στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην επούλωση των κοινωνικών πληγών.

Πηγή: iefimerida

Τα πιο σημαντικά