Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διεθνήH Coca-Cola ετοιμάζεται να φτιάξει αναψυκτικό με κάνναβη

H Coca-Cola ετοιμάζεται να φτιάξει αναψυκτικό με κάνναβη

Στην κάνναβη έχει στραφεί το ενδιαφέρον του γίγαντα των αναψυκτικών Coca-Cola.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο «Bloomberg», η Coca Cola εξετάζει μία πιθανή συνεργασία με την καναδική εταιρεία Aurora Cannabis για την παραγωγή ποτών με κάνναβη.

Η κίνηση αυτή είναι σε διερευνητική φάση και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα ολοκληρωθεί. Αν τελικά οι δύο εταιρείες σφίξουν τα χέρια, τότε μία εταιρεία κολοσσός στο χώρο των ποτών θα έχει εντάξει το συγκεκριμένο ναρκωτικό στη παραγωγή των ποτών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την ψυχοτρόπο ουσία τς μαριχουάνας «THC» αλλά για την cannabidiol «CBD», η οποία χρησιμοποιείται σε προιόντα ευεξίας.

dd1850b4bfe5c3bb735efd60926e0db5

Το προτεινόμενο προϊόν θα επικεντρώνεται στην ανακούφιση από φλεγμονές, πόνο και κράμπες,όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές εάν το προιόν θα τεθεί προς πώληση στις ΗΠΑ ή μόνο στον Καναδά όπου έχει την έδρα της Aurora Cannabis.

Η Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σχετικά με τα σχέδιά της και τις συνομιλίες με την Aurora, ωστόσο, εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση:

«Δεν δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στη μαριχουάνα. Μαζί με πολλούς άλλους στον κλάδο των ποτών, παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοτρόπου CBD ως συστατικού σε ποτά λειτουργικής ευεξίας σε όλο τον κόσμο. Ο χώρος εξελίσσεται γρήγορα. Επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».

46cd488c93aa9d6cd4cbdabf49f99379

Η Coca-Cola για τον κλάδο της μαριχουάνας είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ποτών στον κόσμο – συγκεκριμένα παράγει 1,9 δισεκατομμύρια από τις 60 δισεκατομμύρια μερίδες ποτού που καταναλώνονται καθημερινά.

Παράλληλα, έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στον κλάδο των ποτών τα τελευταία χρόνια, με προϊόντα όπως ο καφές, το τσάι, το εμφιαλωμένο νερό, τα αλκοολούχα ποτά, και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι, μόνο μία άλλη εταιρεία ποτών δραστηριοποιείται στον κλάδο της μαριχουάνας.

Η Constellation Brands, η οποία κατέχει μερίδιο 9,9% στην καναδική εταιρεία μαριχουάνας Canopy Growth Corp. και σχεδιάζει να αναπτύξει η ίδια ποτά με κάνναβη), επιδιώκει να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον κλάδο.

Τα πιο σημαντικά