Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διεθνήH BMW κατασκεύασε την πρώτη μοτοσυκλέτα που δεν χρειάζεται αναβάτη

H BMW κατασκεύασε την πρώτη μοτοσυκλέτα που δεν χρειάζεται αναβάτη

Ένα αυτόνομο… R 1200 GS παρουσίασε η BMW Motorrad που στρίβει, φρενάρει και σταματάει μόνο του. Τα νέα συστήματα ασφάλειας-υποβοήθησης των Βαυαρών αναμένεται να περάσουν σχετικά σύντομα στις μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα της BMW Motorrad μπορεί να βάζει σε λειτουργία τον κινητήρα μόνη της, είναι σε θέση να αναγνωρίζει στροφές, να επιταχύνει αυτόνομα όποτε το θεωρεί απαραίτητο και φυσικά να σταματά μόνη της. Η εξέλιξη του project της BMW Motorrad διήρκεσε δύο χρόνια σύμφωνα με την εταιρία.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την BMW Motorrad το πρωτότυπο τους βοηθά να καταλάβουν ακόμη καλύτερα τη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας τους. Έτσι μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τη συμπεριφορά του αναβάτη και να καθορίσουν ποιες μελλοντικές καταστάσεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για αυτόν ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση η μοτοσυκλέτα μπορεί να τον ενημερώσει για τον επικείμενο κίνδυνο (σ.σ. για τον κίνδυνο) ή να παρέμβει άμεσα μόνη της.

2018 bmw r 1200 gs autonomous motorcycle first one 7

Σκοπός της BMW Motorrad δεν είναι να παρουσιάσει μία πλήρως αυτόνομη μοτοσυκλέτα (αν και από ό,τι βλέπουμε βρίσκεται πολύ κοντά…) αλλά με τα νέα συστήματα που εξέλιξε να υποβοηθά τους αφηρημένους αναβάτες και να τους βγάζουν από δύσκολες καταστάσεις. Οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να περάσουν σε μοτοσυκλέτες παραγωγής στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον σύμφωνα με την BMW.

dims

Τα πιο σημαντικά