H Αλεξάνδρα Πασχαλίδου συνάντησε και συγχώρεσε τον νεοναζί που την απειλούσε

3 Φεβρουαρίου, 2018 9:52 ΠΜ
More videos

Ενα συγκινητικό άρθρο το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου έγραψε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, όπου μιλάει για τη συγκινητική συνάντησή της με τον νεοναζί που την απειλούσε εδώ και χρόνια.

Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, η παρουσιάστρια είχε δημοσιεύσει ένα σπαρακτικό βίντεο όπου μιλούσε για τον ρατσισμό, τον σεξισμό και τη ρητορική μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

«Με απειλούν με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωί με λεκτική βία και κοιμάμαι με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια στο κεφάλι μου» έλεγε μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο βίντεο.

Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος που την απειλούσε εδώ και χρόνια, της ζήτησε συγγνώμη και εκείνη τον συγχώρεσε.

Η ίδια ανέβασε το παρακάτω ποστ στο instagram γράφοντας:

«Το σημερινό μου άρθρο στη Deutsche Welle για τον Ναζί που με απειλούσε για χρόνια και στη συνέχεια μου ζήτησε να τον συγχωρήσω. #nohate #hope».

Τον Νοέμβριο ο Martin Karlsson έστειλε ένα email στην Πασχαλίδου. Κατά τη διάρκεια των 13 ετών που ήταν νεοναζί στο Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης, την απειλούσε διαρκώς. Ομως, τώρα ήθελε να της πει ότι λυπάται.

Το email έγραφε:

Γεια σας Αλεξάνδρα,

Ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι επειδή θέλω να ζητήσω συγχώρεση. Συγχώρεση για όλο το μίσος εναντίον σας εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξα μέλος του Κινήματος Σκανδιναβικής Αντίστασης αλλά έφυγα από την οργάνωση στις αρχές του 2016.

Έφυγα επειδή δεν υποστηρίζω πλέον τις απόψεις και τις αξίες που μεταδίδονται από το NMR. Σήμερα είμαι απίστευτα χαρούμενος που επιτέλους απέχω από το μίσος, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι απίστευτες ενοχές για όλα αυτά που έχουν ειπωθεί και γίνει στον αντισημιτικό κόσμο.

Με τις καλύτερες ευχές μου

Μάρτιν.

Η Πασχαλίδου αναφέρει ότι τον συγχώρεσε από τη στιγμή που έλαβε το email του:

«Τηλεφώνησα αμέσως στον Μάρτιν. Νομίζω ότι σε αυτούς τους πολωμένους καιρούς χρειάζονται γέφυρες. Εκείνοι που αποφασίζουν να αλλάξουν συμπεριφορά και στάση χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι.

Ο Μάρτιν ζει στο Varnamo, σχεδόν τέσσερις ώρες νότια της Στοκχόλμης με το αυτοκίνητο. Του πρότεινα να συναντηθούμε για έναν καφέ. Ένας φίλος μου που ήξερε ότι ζούσα με απειλές για δεκαετίες χωρίς προστασία, με προειδοποίησε: «Είσαι τόσο αφελής, θα μπορούσε να είναι παγίδα, δεν αρχίζεις να αγαπάς ξαφνικά όλους όσους μισούσες».Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους. Φοβάμαι το μίσος. Και αυτό που κάνει στους ανθρώπους.

Λίγες ώρες αργότερα, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που απειλούσε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου.

Ο Μάρτιν ήταν ενεργός νεοναζί από την ηλικία των 16 ετών. Σταμάτησε το 2016. Τώρα είναι 30 ετών.

Αρχίσαμε με αυτό που έχουμε και οι δυο κοινό: Τώρα και εκείνος απειλείται από τους Ναζί.

«Η τελευταία φορά που απειλήθηκα ήταν χθες, ένας από τους ηγέτες του NMR έγραψε στο Facebook ότι θα έπρεπε να πεθάνω.” Ένας άλλος είπε ότι πρέπει να κόψω τον λαιμό μου “, είπε. “

Μετά από αρκετή συζήτηση για το παρελθόν οι δυο τους συμφιλιώθηκαν δίνοντας σε όλους το μήνυμα της συγχώρεσης:

“Σας συγχώρεσα από τη στιγμή που έλαβα το email σας. Η συγχώρεση είναι απελευθερωτική” είπε τέλος η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

[dw] [toc]

Ακολουθήστε μας στο facebook: