Γυναίκα ξεσκεπάζει την απάτη με τις πόζες στις φωτογραφίες στο Instagram

28 Ιουλίου, 20174:20 ΜΜ
More videos

Ενώ τα γυμνασμένα μοντέλα και τα στρογγυλά οπίσθια κατακλύζουν το Instagram, αυτή η μπλόγκερ προσπαθεί να δείξει στον κόσμο ότι δεν πρέπει να πιστεύει ό,τι βλέπει στο διαδίκτυο.

Η 20χρονη μπλόγκερ, Σάρα Πούχτο, είναι ακτιβίστρια του κινήματος για τη θετική εικόνα του σώματος. Η ίδια μοιράζεται με τον κόσμο αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που δείχνουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν σε μια φωτογραφία οι γωνίες ή το ρούφηγμα της κοιλιάς.

Σε κάθε φωτογραφία είναι φανερή η διαφορά και μας δυσκολεύει να πιστέψουμε ότι πρόκειται για την ίδια κοπέλα. “Κανενός τα οπίσθια δεν φαίνονται στρογγυλά από όλες τις γωνίες”, γράφει η ίδια.

Η Σάρα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η ομορφιά ξεκινάει από την αγάπη για τον εαυτό μας και αυτές οι στημένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δεν είναι ο ορισμός της ομορφιάς.

Η 20χρονη μπλόγκερ, Σάρα Πούχτο, είναι ακτιβίστρια του κινήματος για τη θετική εικόνα του σώματος και προσπαθεί να δείξει στον κόσμο ότι δεν πρέπει να πιστεύει ό,τι βλέπει στο διαδίκτυο.

Για να το καταφέρει αυτό, τράβηξε 2 ίδιες φωτογραφίες με διαφορά μερικών δευτερολέπτων, αλλάζοντας μόνο την πόζα της.

“Instagram εναντίον πραγματικότητας. Αν έβλεπα τη φωτογραφία στα αριστερά έναν χρόνο πριν, θα έκανα αμέσως αρνητικές σκέψεις για το σώμα μου. Ότι όλη η σκληρή δουλειά μου στο γυμναστήριο πήγε χαμένη και ότι κανένας δεν θα πίστευε πως γυμνάζομαι συστηματικά εδώ και 2 χρόνια. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι τα σώματα όλων μας φαίνονται διαφορετικά. Κανενός το σώμα δεν φαίνεται ίδιο από όλες τις γωνίες. Μην τρώτε λιγότερο ή παραλείπετε το αγαπημένο σας σνακ για να φαίνεστε ωραίες στις φωτογραφίες, γιατί πάντα θα υπάρχουν γωνίες που δεν μας κολακεύουν.

Αντίθετα, γυμναστείτε και φάτε υγιεινά, γιατί νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας και όχι ως τιμωρία. Αρχίστε να αγαπάτε και να αποδέχεστε το σώμα σας από όλες τις γωνίες και με όλα τα ‘ελαττώματά’ του. Μην προσπαθείτε να ταυτιστείτε με τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς, γιατί αυτά τα πρότυπα δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Μην μισείτε τον εαυτό σας εξαιτίας των ‘κακών’ φωτογραφιών που δεν σας αντιπροσωπεύουν ως ανθρώπους. Φαίνεστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και πιο ευτυχισμένοι, όταν ζείτε τη ζωή σας στο έπακρο. Δεν υπάρχει λόγος να χάνετε πράγματα από τη ζωή σας και να αγχώνεστε τόσο πολύ. Η ζωή δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος φαίνεται πιο ωραίος. Είστε τέλειοι ακριβώς όπως είστε!”, γράφει η ίδια.

“Κανένας δεν έχει κοιλιακούς και επίπεδη κοιλιά όλη μέρα και ειδικά όταν είναι καθιστός”, γράφει.

“Τις προάλλες είδα μια ανάρτηση από μια διάσημη που ήταν εμφανές ότι είχε επεξεργασία στο σώμα της, για να φαίνεται πως έχει περισσότερες καμπύλες.”

“Η βιομηχανία της ομορφιάς χτυπάει στις αδυναμίες μας και δείχνει πολύ λίγους τύπους σωμάτων. Σας παρακαλώ, μην αφήσετε αυτό το γεγονός να σας κάνει να μισήσετε το σώμα σας.”

“Το μέγεθος των ρούχων έχει τη δυνατότητα να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας όταν ανεβαίνουμε ένα νούμερο και ωραία, όταν φοράμε ένα νούμερο μικρότερο.”

“Έχω συνειδητοποιήσει, όμως, ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία.”

“Απλά και μόνο επειδή κάποιος φοράει ένα νούμερο μικρότερο από εσάς, δεν σημαίνει ότι είναι πιο όμορφος ή περισσότερο ευτυχισμένος.”

“Το νούμερο των ρούχων δεν σας καθορίζει.”

“Είστε όμορφοι, ανεξάρτητα από το μέγεθος που φοράτε.”

“Το να είστε ο εαυτός σας και να έχετε αυτοπεποίθηση, σας κάνει όμορφους.”

“Όχι το πρότυπο ομορφιάς που θέλουν να σας πουλήσουν τα περιοδικά.”

[inspiremore][Instagram]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News