Γυναίκα με σπάνιο σημάδι γέννας στο κορμί της μας λέει γιατί δεν θα το αφαιρέσει ποτέ

12 Οκτωβρίου, 2017 3:53 ΜΜ
More videos

Αυτή η θαρραλέα κοπέλα αποκάλυψε το σημάδι που έχει εκ γενετής, το οποίο καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την κοιλιά της τους μηρούς της, θέλοντας να δείξει ότι η ομορφιά της είναι μοναδική.

Η 22χρονη Ματίλντε Αρκτάντερ από την Νορβηγία υπομένει εδώ και πολλά χρόνια σκληρά και ενοχλητικά σχόλια εξαιτίας του εκ γενετής σημαδιού της, αλλά επιμένει ότι δεν θα το αφαιρούσε με τίποτα.

Η 22χρονη πάντα ήξερε ότι είχε εκ γενετής σημάδια, αλλά τα κοροϊδευτικά σχόλια άρχισαν στην εφηβεία της.

Έχει συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο, ένα είδος εκ γενετής σημαδιού που καλύπτει πάνω από το 2% του σώματος και συνήθως επηρεάζει το κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια.

Η Ματίλντε αποφάσισε να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει το σημάδια εκ γενετής της και να σταματήσει να το κρύβει κάτω από ογκώδη ρούχα. Θέλει να ενθαρρύνει και άλλους που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση να κάνουν το ίδιο.

“Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν λίγο υπερβολικό. Τώρα, δεν βλέπω καν τους ανθρώπους που με παρατηρούν. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να με κοιτούν επίμονα και να αναρωτιούνται τι είναι αυτό στο σώμα μου, αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν έρχονται να με ρωτήσουν”, ανέφερε η ίδια.

Η Ματίλντε έχει συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο, ένα είδος εκ γενετής σημαδιού που καλύπτει πάνω από το 2% του σώματος και συνήθως επηρεάζει το κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια.

Εδώ είναι σε μια παραλία της Νορβηγίας και επιδεικνύει με υπερηφάνεια το σώμα της.

Η καλλιτέχνης και ζωγράφος έμαθε να αποδέχεται και να αγκαλιάζει αυτό το σημάδι που την κάνει ξεχωριστή και υποστηρίζει ότι δεν έχει σκεφτεί ποτέ να το αφαιρέσει.

“Είμαι μοναδική. Μπορεί να μην είμαι φυσιολογική, να μην έχω φυσιολογικό δέρμα, αλλά δεν με πειράζει. Το σημάδι μου είναι μέρος του εαυτού μου και δεν θα το αφαιρούσα ποτέ. Πλέον, δεν ξυπνάω το πρωί, έχοντας την απορία και το παράπονο του γιατί το έχω. Δεν θα το αφαιρούσα ακόμα και αν είχα την ευκαιρία”, αναφέρει η Ματίλντε.

“Όταν βλέπω τα εκ γενετής σημάδια άλλων ανθρώπων τα βρίσκω ωραία.”

“Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και αυτό είναι υπέροχο.”

“Όταν άρχισα να δείχνω το σημάδι μου στην παραλία, οι άνθρωποι με συνεχάρησαν για το θάρρος μου.”

Η Ματίλντε έχει πάει σε πολλά συνέδρια στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με ανθρώπους που έχουν τα ίδια εκ γενετής σημάδια με εκείνη. Δεν έχει μετρήσει όλα τα σημάδια στο σώμα της, αλλά ξέρει ότι είναι πολλά.

“Μην προσπαθείτε να κρύψετε τα σημάδια σας με μέικ απ. Να είστε φυσικοί.”

[dailymail]