Γυναίκα μετά από εγχείρηση κεντάει ανατομικά σχέδια με εκπληκτική λεπτομέρεια

25 Ιουλίου, 2017 5:54 ΠΜ
More videos

Μια γυναίκα μας δείχνει πως μπορούμε να βρούμε παντού την έμπνευση και σίγουρα το αποδεικνύει μέσα από την ιστορία και την εμπειρία της.

Η ίδια διηγείται: «Πριν από 3 χρόνια, έκανα μια εκτεταμένη εγχείρηση στο πρόσωπο, για την παράλυση προσωπικού νεύρου τύπου Μπελ από την οποία πάσχω. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νοσοκομείο, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να συνδυάσω την αγάπη μου για το ράψιμο, με την αγάπη μου για την ανθρώπινη ανατομία. Αγόρασα νήματα κεντήματος, βρήκα ένα αντίγραφο του βιβλίου της Ανατομίας του Γκρέι και ξεκίνησα με μια εικόνα των μυών προσώπου που πήρα από τον χειρουργό μου.»

«Από τότε δημιούργησα χειροποίητες εικόνες της καρδιάς, της μήτρας, του χεριού, του αυτιού και εργάζομαι τώρα σε μια εικόνα νεφρών. Τα έχω πουλήσει σε διάφορους γιατρούς.»

«Κάθε κέντημα διαρκεί μέχρι 3 μήνες. Αρχίζω με την έρευνα εικόνων που είναι ιατρικά ενδιαφέρουσες και μπορούν να αποτυπωθούν με διαφορετικά χρώματα. Μελετάω την Ανατομία του Γκρέι και διάφορα βιβλία με φωτογραφίες οργάνων, για να δω ποια κεντήματα μπορώ να χρησιμοποιήσω για να κάνω τους μύες ή τους αδένες. Επίσης, έχω παρακολουθήσει παρουσιάσεις για την ανατομική ανάλυση.»

«Σε κάθε κέντημα ξεκινώ με ένα γενικό χρώμα και έπειτα συνεχίζω με τις πιο σκούρες και ελαφρύτερες αποχρώσεις για να δημιουργήσω επίπεδα υφής και βάθους. Αυτό βοηθά τα κεντήματα να αποκτούν διαφορετικές υφές και δίνει στους ανθρώπους την δυνατότητα να δουν πως φαίνονται και τι αίσθηση έχουν τα όργανα.»

«Τα κεντήματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Είναι ένα εξαιρετικά λεπτομερές έργο που απαιτεί συνεχή προσοχή στην ανατομική ακρίβεια. Ωστόσο, είναι βαθιά θεραπευτικό και το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα εκπαιδευτική και πανέμορφη. Ανακάλυψα μια μορφή τέχνης που δεν είχα σκεφτεί πριν. Είναι ένα καλό χόμπι που μου δίνει χαρά και με βοηθά να δημιουργήσω. Η ομορφιά μπορεί τελικά να βρεθεί στα πιο απροσδόκητα μέρη.»

Ανατομικό κέντημα της καρδιάς

krakenkreations.co.uk

Ανατομικό κέντημα των μυών του προσώπου

krakenkreations.co.uk

Ανατομικό κέντημα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος

krakenkreations.co.uk

Ανατομικό κέντημα των νεύρων του χεριού

krakenkreations.co.uk

Ανατομικό κέντημα του εσωτερικού κοχλία του αυτιού

krakenkreations.co.uk

[krakenkreations.co.uk]

Ακολουθήστε μας στο facebook: