Γυναίκα έκανε επέμβαση μείωσης στήθους και λέει τα 10 πράγματα που έπρεπε να γνωρίζει πριν

10 Ιουλίου, 2017 5:37 ΜΜ
More videos

“Για 15 χρόνια περίπου όλοι με ήξεραν εξαιτίας του στήθους μου. Όταν ήμουν 10 ετών, σταμάτησα να αγοράζω παιδικά σουτιέν και άρχισα να παίρνω κανονικά. Στα 13 μου φορούσα ήδη DD. Το στήθος μου ήταν τόσο μεγάλο που στο γυμνάσιο είχε κυκλοφορήσει η φήμη, ότι είχα κάνει πλαστική στήθους.

10 από τα 15 αυτά χρόνια αναρωτιόμουν πως θα ήταν η ζωή μου, αν έκανα επέμβαση μείωσης στήθους. Στα 21 μου τελικά κατάλαβα, ότι ήθελα πραγματικά να κάνω αυτή την επέμβαση. Οι πόνοι στην πλάτη και τον αυχένα μου ήταν ανυπόφοροι. Δεν μπορούσα να γυμναστώ, αν δεν φορούσα ένα κανονικό και ένα αθλητικό σουτιέν. Μάλιστα, μερικές φορές φορούσα 2 αθλητικά σουτιέν. Δεν μπορούσα να φορέσω ένα ανοιχτό μπλουζάκι χωρίς να φαίνεται προκλητικό το ντεκολτέ μου. Στην παραλία ένιωθα χάλια. Το μόνο που ήθελα ήταν ένα φυσιολογικό στήθος.

Ωστόσο, στα 21 μου δεν είχα τα χρήματα για να κάνω την επέμβαση. Στα 23 μου είδα μερικές φωτογραφίες γυναικών πριν και μετά την επέμβαση μείωσης στήθους και κατάλαβα πόσο δραστική ήταν η αλλαγή στην ζωή τους.

Βέβαια, μόνο όταν μίλησα με τον γιατρό μου πήρα μια πλήρη εικόνα και πληροφόρηση για την επέμβαση μείωσης στήθους.”

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει πριν αποφασίσει να κάνει επέμβαση μείωσης στήθους.

Τι είναι η επέμβαση μείωσης στήθους;

Ana Luisa Suarez

“Η μείωση στήθους γνωστή και ως μείωση μαστοπλαστικής είναι μια διαδικασία για την απομάκρυνση του περίσσιου μαστικού λίπους, του αδενικού ιστού και του δέρματος για να έρθει το στήθος σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα και να ανακουφιστεί η δυσφορία που προκαλείται από το μεγάλο στήθος”, σύμφωνα με το plasticsurgery.org.

1. Θα πρέπει να φοράτε σουτιέν 24/7

Ana Luisa Suarez

“Θα πρέπει να φοράτε σουτιέν κάθε μέρα, όλη μέρα, αφού μετά την επέμβαση το στήθος σας θα είναι σαν πηλός. Αυτό σημαίνει, ότι το σχήμα του θα αλλάζει για μήνες. Το δικό μου στήθος εξακολουθεί να αλλάζει ακόμα και 6 μήνες μετά την επέμβαση. Ένα καλό, υποστηρικτικό σουτιέν θα βοηθήσει το στήθος σας να αποκτήσει το ωραίο και επιθυμητό σχήμα.”

2. Μπορεί να μην είστε σε θέση να ξαναφορέσετε σουτιέν με μπανέλα

Ana Luisa Suarez

“Τις πρώτες 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση οι τομές θα είναι πολύ ευαίσθητες για σουτιέν με μπανέλα. Οπότε, θα πρέπει να βρείτε ένα υποστηρικτικό σουτιέν χωρίς μπανέλα.

Η μπανέλα θα στέκεται ακριβώς πάνω στις τομές σας και θα είναι εξαιρετικά άβολο. Προσωπικά, δεν μπορώ να φορέσω καθόλου σουτιέν με δαντέλα, αφού με ενοχλεί. Ωστόσο, το να έχω μικρότερο στήθος με βοήθησε να βρω μια σειρά σουτιέν από την οποία αγόρασα 5, αφού δεν κόστιζαν πάνω από 65 ευρώ το ένα.”

3. Οι θηλές σας θα αλλάξουν δραστικά

Ana Luisa Suarez

“Mόλις κάνετε την επέμβαση, οι θηλές σας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες. Αυτή είναι ίσως η πιο δραστική αλλαγή. Πριν κάνω την επέμβαση μου είπαν, ότι μπορεί να χάσω την αίσθηση στις θηλές μου. Κόβουν τόσα πολλά νεύρα που στην αρχή δεν νιώθεις τίποτα σε αυτή την περιοχή. Βέβαια, καταλαβαίνεις πολύ γρήγορα αν θα έχεις αίσθηση στην περιοχή ή όχι.

Μερικοί άνθρωποι έχουν υπερευαισθησία μετά την επέμβαση, η οποία είναι φυσιολογική για 6 έως 8 εβδομάδες μετά το γεγονός.

Οι θηλές κόβονται και ξανατοποθετούνται πιο ψηλά για να υπάρχει αναλογία στο στήθος.”

4. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 1 εβδομάδα άδεια από την δουλειά

Ana Luisa Suarez

“Εγώ στάθηκα αρχικά τυχερή μετά την επέμβαση μου, αφού μπόρεσα να εργαστώ από το σπίτι. Πήρα μόνο μια μέρα άδεια και μετά συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο λάθος έκανα, αφού έπαιρνα Vicodin για τους πόνους μετά την εγχείριση και αυτά μου προκαλούσαν τρομερή υπνηλία.

Επίσης, η μέρα που θα βγάλετε τα ράμματα θα είναι πολύ δύσκολη, αφού μετά θα έχετε πάλι πόνους και θα κοιμάστε όλη την υπόλοιπη μέρα.

Μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας πει πόσες μέρες άδεια χρειάζεστε για να επουλωθούν οι πληγές σας.”

5. Μπορεί να μην είστε σε θέση να θηλάσετε

Ana Luisa Suarez

“Με είχαν προειδοποιήσει για αυτό, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μάθουμε ακριβώς μετά την επέμβαση.

Για μένα ο θηλασμός δεν είναι τόσο σημαντικός, οπότε αποφάσισα να προχωρήσω με την επέμβαση. Αλλά, αν θέλετε να θηλάσετε το παιδί σας θα πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά. Ο πρώτος μου γιατρός και χειρουργός μου είχε πει, ότι η επέμβαση μείωσης στήθους μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες θηλασμού.”

6. Θα αλλάξει τον τρόπο που γυμνάζεστε

Ana Luisa Suarez

“Όπως είπα και παραπάνω πριν την επέμβαση φόραγα ένα κανονικό σουτιέν και ένα αθλητικό για να γυμναστώ. Μετά την επέμβαση, ο γιατρός μου απαγόρευσε την γυμναστική για 3 εβδομάδες. Μόλις, πέρασε αυτή η περίοδος φόρεσα ένα κανονικό αθλητικό σουτιέν και πήγα γυμναστήριο.

Η αίσθηση ήταν καταπληκτική. Το στήθος μου δεν κουνιόταν και ένιωθα ασφαλής.

Στην παραπάνω φωτογραφία είμαι 6 μήνες μετά την επέμβαση, μπορώντας να κάνω γυμναστική, φορώντας μόνο ένα σουτιέν. Η απόλυτη επιτυχία!”

7. Η επέμβαση μείωσης στήθους δεν μοιάζει με τα εμφυτεύματα στήθους

Ana Luisa Suarez

“Τα εμφυτεύματα στήθους έχουν σκοπό να κάνουν το στήθος όσο πιο ωραίο και συμμετρικό γίνεται. Η επέμβαση μείωσης στήθους είναι πιο δύσκολη, αφού ο χειρουργός θα ανοίξει το στήθος και θα αφαιρέσει δέρμα και ιστό. Επίσης, θα μετακινήσει και τις θηλές.

Το στήθος μετά την επέμβαση μείωσης  θα δείχνει ασύμμετρο και το σουτιέν θα το βοηθήσει να πάρει το τελικό του σχήμα.

Επίσης, αν έχετε τατουάζ σε αυτή την περιοχή μπορεί να αλλάξει σχήμα.”

8. Η επέμβαση γίνεται αυθημερόν 

Ana Luisa Suarez

“Αυτό σημαίνει, ότι θα μπείτε να κάνετε την επέμβαση και θα φύγετε από το νοσοκομείο την ίδια μέρα. Η εγχείρισή μου ξεκίνησε στις 7 το πρωί και στις 11.30 ήμουν ήδη στο δωμάτιό μου. Δύο ώρες αργότερα περπάταγα και ήμουν έτοιμη να φύγω.”

9. Η πλάτη σας θα συνεχίσει να πονάει, κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα

Ana Luisa Suarez

“Όταν έβαλα πλυντήριο για πρώτη φορά μετά την επέμβαση, εκνευρίστηκα όταν συνειδητοποίησα, ότι πονούσε η πλάτη μου. Όταν το ανέφερα στους συναδέλφους μου την επόμενη μέρα, άρχισαν να γελάνε. Προφανώς, δεν πονάει μόνο η δική μου πλάτη, κάνοντας συγκεκριμένες δουλειές.

Ο πόνος που ένιωθα δεν οφειλόταν στο μεγάλο στήθος μου, παρόλο που πάντα πίστευα, ότι αυτά τα δυο συνδέονταν.”

10. Αν το παλέψετε πολύ, θα καλύψει τα έξοδα η ασφάλειά σας

Ana Luisa Suarez

“Σύμφωνα με το EnhanceMyselfη επέμβαση μείωσης στήθους κοστίζει από 6.000 έως 12.000 δολάρια. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα.

Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω, ότι οι ασφαλιστικές δεν θέλουν να καλύψουν τα έξοδα. Ωστόσο, αν είστε προετοιμασμένοι με ακτινογραφίες και γνωματεύσεις από γιατρούς για τα προβλήματα και τους πόνους που προκαλεί το μεγάλο στήθος στην πλάτη και τον αυχένα σας, δεν θα μπορέσουν να σας αρνηθούν.”

Αξίζει τον κόπο;

Ana Luisa Suarez

Προηγούμενο μέγεθος στήθους: 40Η

Τωρινό μέγεθος στήθους: 36 DD

“Από την εμπειρία μου μπορώ να πω, ότι άξιζε κάθε κόπο και πόνο. Νιώθω καινούργιος άνθρωπος μετά την επέμβαση.

Ακόμα εξακολουθώ να μαθαίνω καινούργια πράγματα για την επέμβαση μείωσης στήθους και δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου. Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν μήπως δεν νιώθω όμορφη με το καινούργιο μου στήθος, αφού είχα συσχετιστεί πολύ με το προηγούμενο. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ακόμα και τώρα εξακολουθεί να είναι μεγάλο.

Μέχρι και την επέμβαση, πολλές από την επιλογές που έκανα στην ζωή μου, όπως ο τρόπος που ντυνόμουν βρισκόταν σε άμεση εξάρτηση με το στήθος μου. Πλέον, νιώθω ελεύθερη!”