Γυναίκα χωρίς χέρια οδηγεί για πρώτη φορά στην ιστορία αεροπλάνο

31 Αυγούστου, 2017 3:58 ΜΜ
More videos

Η Φιλιππινο-Αμερικανή Τζέσικα Κοξ, που γεννήθηκε χωρίς χέρια, δεν περιόρισε τον εαυτό της και κατάφερε να αναπτύξει δεξιότητες και να μάθει να μην ζει μια κανονική, αλλά μια ξεχωριστή ζωή.

Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; Στην ηλικία των 10, ξεκίνησε να μαθαίνει τάε κβο ντο και κέρδισε τη μαύρη της ζώνη 4 χρόνια αργότερα. Στα 17 της, πήρε δίπλωμα και έμαθε πώς να οδηγεί με τα πόδια.

Elle Singapore

Στα 22, θέλησε να κάνει μαθήματα πιλότου και πήρε το δίπλωμά της 3 χρόνια αργότερα. Έγινε ακόμη και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες, επειδή ήταν η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο με τα πόδια.

Arizona Daily Star

Της αρέσουν και άλλες δραστηριότητες: σερφ, καταδύσεις, ιππασία, να παίζει πιάνο, κ.α.

news

Κατάφερε επίσης να αριστεύσει και στην τέχνη καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως να πληκτρολογεί 25 λέξεις το λεπτό με τα δάχτυλα των ποδιών της, να δένει τα κορδόνια της, να χτενίζει τα μαλλιά της, να βουρτσίζει τα δόντια της, να βάζει τους φακούς επαφής της, να βάφεται, κ.α.

huffingtonpost

Η Κοξ, που ζει στην Αριζόνα, ανέφερε πως μπορεί να κάνει οτιδήποτε σκεφτεί, προσπαθώντας σκληρά και κάνοντας εξάσκηση μέχρι να το κάνει κτήμα της: “Πιστεύω ότι η κοινωνία συχνά λέει στους ανθρώπους με αναπηρία ότι δεν είναι ικανοί να κάνουν πράγματα. Όμως για μένα, όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε κάτι”.

bbc

Ανέφερε, επίσης, ότι δε θα είχε καταφέρει τίποτα από όλα αυτά, αν δεν είχε τη στήριξη της οικογένειάς της. Ο 76χρονος πατέρας της είναι συνταξιούχος εκπαιδευτής συγκροτημάτων, ενώ η μητέρα της ήταν νοσοκόμα. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό και μια μικρότερη αδερφή, 36 και 31 ετών αντίστοιχα. Και οι δύο είναι αρτιμελείς.

dailymail

“Όταν ήμουν μικρή, ρωτούσα τη μητέρα μου γιατί με δημιούργησε έτσι ο Θεός και εκείνη μου απαντούσε ότι είχε σπουδαία σχέδια για μένα”, ανέφερε. Παραδέχτηκε ότι χωρίς τους υπέροχους γονείς της, δεν θα ήταν ο άνθρωπος που είναι σήμερα.

arynews

Τώρα μαθαίνει πώς να ισορροπεί σε σκοινί. “Μου αρέσει η πρόκληση του να κάνεις κάτι καινούριο. Και για μένα, ένα ακόμη στοιχείο, είναι ότι κανείς δεν το έχει ξανακάνει χωρίς χέρια”, ανέφερε.

thevillagernewspaper

Η Κοξ είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Είναι παντρεμένη με τον 32χρονο Πάτρικ Τσάμπερλεϊν, πρώην δάσκαλο τάε κβο ντο και νυν μάνατζέρ της.

columbian

Έχει κάνει χιλιάδες ομιλίες και έχει εμπνεύσει ανθρώπους σχετικά με την αναπηρία της. Επίσης, έχει γράψει την αυτοβιογραφία της, που έχει πουλήσει περίπου 6.000 αντίτυπα. Υπάρχει ακόμη και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, που έχει προβληθεί σε περισσότερες από 80 χώρες.

speakerhub

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε μας στο facebook: