Γυναίκα με αλωπεκίαση έγινε μοντέλο αφού αποκάλυψε το μυστικό της στον κόσμο

5 Δεκεμβρίου, 20171:35 ΠΜ
More videos

Η αλωπεκία αναφέρεται στην τριχόπτωση που προκύπτει από την επίθεση που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την πτώση των μαλλιών. Η Τερέσε Χάνσον από το Μάλμο της Σουηδίας ανακάλυψε ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια σε ηλικία 14 ετών.

“Ήμουν πολύ μικρή εκείνη την περίοδο και ανησυχούσα κυρίως ότι επρόκειτο για καρκίνο, γιατί είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν. Μόνο που δεν ήξερα τότε ότι αυτή η πτώση μαλλιών συμβαίνει μετά τις χημειοθεραπείες”, δήλωσε στην Daily Mail.

Όταν έμαθε την πραγματική αιτία της τριχόπτωσής της προσπάθησε να το αντιμετωπίσει. “Στην αρχή μόνο η οικογένειά μου ήξερε για την κατάστασή μου και έναν χρόνο αργότερα το είπα σε κάποιους κοντινούς φίλους. Για μένα ήταν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και αναστατωνόμουν πολύ, όταν κάποιος με ρώταγε κάτι για τα μαλλιά μου ή παρατηρούσε κάτι. Ήμουν πολύ καλή στο να το κρύβω.”

Ωστόσο, με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης μπόρεσε να αποδεχτεί το φαλακρό κεφάλι της και να αναδείξει την ομορφιά της. “Τώρα, νιώθω ότι μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και δεν χρειάζεται πια να κρύβομαι. Μετανιώνω που δεν βγήκα δημόσια με την αλωπεκία μου πιο νωρίς, αλλά δεν υποθέτω ότι δεν ήμουν έτοιμη τότε.”

Η απόφαση της να βγάλει την περούκα ήταν εξίσου απελευθερωτική για την ίδια, αλλά και για την καριέρα της. Η Τερέσε έγινε μοντέλο και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες είναι πραγματικά πανέμορφη.

“Μην κρύβεστε. Μόνο χειρότερα νιώθετε έτσι. Θα φύγει από τους ώμους σας ένα μεγάλο φορτίο αν απλά αποφασίσετε να είστε ο εαυτός σας. Όποιος δεν σας αποδεχτεί είναι κάποιος που δεν χρειάζεστε στην ζωή σας.”

Αυτή είναι η Τερέσε Χάνσον από το Μάλμο της Σουηδίας.

Πάσχει από αλωπεκία, μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί τριχόπτωση.

Όταν έμαθε για την ασθένειά της σε ηλικία 14 ετών, έδωσε μεγάλο αγώνα για να την αποδεχτεί.

“Για μένα ήταν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και αναστατωνόμουν πολύ, όταν κάποιος με ρώταγε κάτι για τα μαλλιά μου ή παρατηρούσε κάτι. Ήμουν πολύ καλή στο να το κρύβω.”

Τελικά, με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης μπόρεσε να αποδεχτεί το φαλακρό κεφάλι της και να αναδείξει την ομορφιά της.

“Τώρα, νιώθω ότι μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και δεν χρειάζεται να κρύβομαι πια.”

“Μετανιώνω που δεν εμφανίστηκα δημόσια με την αλωπεκία μου πιο νωρίς, αλλά δεν υποθέτω ότι δεν ήμουν έτοιμη τότε.”

Η απόφαση της να βγάλει την περούκα ήταν εξίσου απελευθερωτική για την ίδια, αλλά και για την καριέρα της.

Τώρα, η 26χρονη Τερέσε είναι μοντέλο και θέλει να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους με αλωπεκία να αποδεχτούν τους εαυτούς τους.

“Μην κρύβεστε. Μόνο χειρότερα νιώθετε έτσι. Θα φύγει από τους ώμους σας ένα μεγάλο φορτίο αν απλά αποφασίσετε να είστε ο εαυτός σας.”

“Όποιος δεν σας αποδεχτεί είναι κάποιος που δεν χρειάζεστε στην ζωή σας.”

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News