Γυναικοκτονία Καβάλα: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της φαρμακοποιού

9 Μαΐου, 2022 12:21 ΠΜ
More videos

Με τη φωτογραφία της Αΐντα στα χέρια οι συγγενείς της έφθασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στους Αμυγδαλαιώνες Καβάλας για να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Όλο το χωριό ήταν εκεί με πρόσωπα θλιμμένα, σκυθρωπά, για να αποχαιρετήσουν την άτυχη φαρμακοποιό, που της πήρε τη ζωή ο ίδιος ο σύζυγός της την Πέμπτη, στραγγαλίζοντάς την με τα χέρια του.

«Κρίμα πολύ κρίμα. Δεν λυπήθηκε τα παιδιά του που τα άφησε τώρα ορφανά. Τώρα σε αυτή την ηλικία θέλουν τη μάνα τα παιδιά . Μόνο τον εαυτό του σκέφτηκε», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ένας κάτοικος του χωριού.

«Κοντά στο Θεό ήταν αυτή η κοπέλα . Ήρεμη, καλή , όμορφη … βοηθούσε παντού. Για μας ήταν μια άγια κοπέλα. Αυτή ήτανε. Είναι πολύ κρίμα , πάρα πολύ αδικία», δηλώνει ο Αριστοφάνης Μουρατίδης, συγγενής της άτυχης φαρμακοποιού.

Με τη φωτογραφία της Αΐντα στα χέρια οι συγγενείς της έφθασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία της

«Είναι δυο παιδάκια. Τι θα κάνουνε αυτά τα παιδάκια τώρα . Αυτός μετά πήγε να κάνει αυτοκτονία . Αν είχε κότσια ας το έκανε, δε χρειαζόταν να καλέσει την αστυνομία», τονίζει.

Δικηγόρος οικογένειας: Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο δράστης

Για ένα καλά προμελετημένο έγκλημα κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φαρμακοποιού.

Αναφέρει, μάλιστα, πως η βία είναι από τα χαρακτηριστικά του κατηγορούμενου.

«Θεωρώ ότι έχουμε μια αποτρόπαια πράξη, ένα προμελετημένο έγκλημα», είπε ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης.

«Υπάρχουν περιστατικά με μαρτυρικές καταθέσεις , οι οποίες θα γίνουν, που αποδεικνύουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε προμελέτη , υπήρχε προετοιμασία από το δράστη για όλο αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα με μια βίαιη , με μια βάναυση συμπεριφορά», προσθέτει.

Ο 55χρονος δράστης, η άτυχη 43χρονη φαρμακοποιός και τα δύο παιδιά τους / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Όπως λέει, υπήρχαν περιστατικά με απειλές και λεκτική βία στο παρελθόν, αλλά και καταγγελίες από πρώην συντρόφους του 55χρονου.

«Υπάρχουν στοιχεία για το παρελθόν του, για την βιαιότητα που τον χαρακτήριζε ως χαρακτήρα και υπάρχουνε καταγεγραμμένα περιστατικά σε αστυνομικό τμήμα. Καταγγελίες, ασφαλιστικά μέτρα κατατεθημένα εις βάρος του από άλλες συντρόφους του για παρόμοια βίαια περιστατικά», δηλώνει ο κ. Βονικάκης.

Δείτε το βίντεo: