Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΓυναικοκτονία: Η απόφαση του Εισαγγελέα για τους 2 γιους που έμαθαν στο...

Γυναικοκτονία: Η απόφαση του Εισαγγελέα για τους 2 γιους που έμαθαν στο σχολείο ότι δεν έχουν πια γονείς

Με προφορική εντολή Εισαγγελέα, την κηδεμονία των δύο αγοριών ηλικίας 12 και 14 ετών ανέλαβαν προσωρινά οι γονείς της 42χρονης την οποία σκότωσε με καραμπίνα ο άντρας της και μετά αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη συνέχεια και αφού προηγηθούν τα πορίσματα κοινωνιολόγων, το Δικαστήριο θα αποφανθεί ποιος θα πάρει την οριστική επιμέλειά τους

Ήδη τα δύο αγόρια της οικογένειας βρίσκονται στους γονείς της μητέρας τους, ενώ παρακολουθούνται από ειδικούς.

Η ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον αστυνομικό που δολοφόνησε με καραμπίνα την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ζευγάρι πήρε συναινετικό διαζύγιο το 2023 και από τότε ο αστυνομικός έβλεπε τα παιδιά.

Η πρώην σύζυγός του, μάλιστα, μετά το διαζύγιό τους δεν απαίτησε διατροφή, καθώς ήταν οικονομικά ευκατάστατη. Έμενε με τα παιδιά της σε διαμέρισμα του 6ου ορόφου στην Καλαμαριά ενώ ο αστυνομικός έμενε με τους γονείς του.
Ο αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με όσους τον ήξεραν, ζητούσε επανασύνδεση με την πρώην σύζυγό του, όμως εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γύριζε πίσω. Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά. Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.
Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά του ζευγαριού την ώρα του φονικού, περίπου στις 08.15, βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι η πρώτη βολή, από την οποία η γυναίκα επέζησε, πέτυχε τον αριστερό της ώμο, ενώ η δεύτερη, που αποδείχθηκε θανατηφόρα, τη βρήκε στο στέρνο της. Ο δράστης και αυτόχειρας έστρεψε ακολούθως την καραμπίνα στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε. Από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στις δύο σορούς δεν φαίνεται να προκύπτει προηγούμενη πάλη μεταξύ τους. Τη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση.

Τα πιο σημαντικά