Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
διεθνήΓυναίκα συνελήφθη επειδή άκουγε Βέρντι δυνατά επί 16 ώρες την ημέρα για...

Γυναίκα συνελήφθη επειδή άκουγε Βέρντι δυνατά επί 16 ώρες την ημέρα για 16 χρόνια

H ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στην πόλη Štúrovo στη Σλοβακία βρίσκεται υπό κράτηση, καθώς δεν παραβίασε απλώς τους όρους κοινής ησυχίας, αλλά για πάνω από μία δεκαετία άκουγε στη διαπασών μια άρια από την όπερα “Il trovatore” του Βέρντι.

Συγκεκριμένα, η Éva N. (αυτά είναι τα στοιχεία της που δόθηκαν στη δημοσιότητα), κάθε μέρα, από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ την άρια “Ciel!… Non M’inganna” από τη συγκεκριμένη όπερα του Βέρντι και πάντα σε εκτέλεση του Πλάθιντο Ντομίνγκο. Όλο αυτό επί 16χρόνια.

f1bafc359ddd011c700fccac0b5d3a0f

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον τοπικό Τύπο η 15ετία -και βάλε- υποχρεωτικής ακρόασης όπερας για τους γείτονες ξεκίνησε όταν η γυναίκα ενεπλάκη σε μια διαμάχη -μεταξύ γειτόνων πάντα- για τα γαβγίσματα του σκύλου ενός από αυτούς.

Ας σημειωθεί ότι το 2015 ο δήμαρχος της πόλης είχε εκδώσει διαταγή με την οποία σχεδόν φωτογραφικά απαγόρευε την παραβίαση των κανονισμών περί κοινής ησυχίας ειδικά από μουσική και δη όπερα και τότε η γυναίκα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, εναντίον αυτής της διαταγής.

https://www.facebook.com/dobrovicsovatvjoj/videos/402425910160561/

Τότε είχε για λίγο αναγκαστεί να σταματήσει να παίζει τη συγκεκριμένη άρια, διάλειμμα που κράτησε για περίπου δύο χρόνια, μέχρι που επανήλθε στη γνωστή της συνήθεια πριν από λίγους μήνες.

Πριν από λίγες μέρες συνελήφθη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Με στοιχεία από BBC

Τα πιο σημαντικά