Γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο απέκτησε έναν από δέρμα ψαριού

1 Ιουνίου, 2018 12:21 ΠΜ
More videos

Μια γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έκανε πλαστική επέμβαση για να αποκτήσει κόλπο από δέρμα ψαριού.

Η 23χρονη Τζουσιλέν Μαρίνχο από την Βραζιλία υποβλήθηκε σε νεοαγγειοπλαστική τον περασμένο Απρίλιο, αφού γεννήθηκε με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hause (MRKH). Αυτό σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά.

Η επέμβαση έγινε στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Ceara και περιελάμβανε ένα άνοιγμα στο σημείο όπου έπρεπε να είναι ο κόλπος της 23χρονης. Στο σημείο αυτό τοποθέτησαν έναν νέο κολπικό σωλήνα που ήταν φτιαγμένος από το δέρμα του ψαριού ταλίπια.

Στην συνέχεια, το δέρμα του ψαριού απορροφήθηκε από το σώμα της και μεταμορφώθηκε σε ιστό που υπογραμμίζει την κολπική οδό.

Δείτε το βίντεο

Η 23χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 3 εβδομάδες.

“Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου με έβγαλαν έξω για να γιορτάσω τον νέο μου κόλπο!”, ανέφερε η 23χρονη.

Η 23χρονη είχε πέσει σε κατάθλιψη στο παρελθόν σκεπτόμενη ότι δεν θα μπορέσει να έχει ποτέ σeξουαλικές σχέσεις. Τώρα, είναι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, έκανε για πρώτη φορά σeξ με τον 24χρονο φίλο της, Μάρκους Σάντος.

“Ήταν μια τέλεια στιγμή γιατί όλα λειτούργησαν τέλεια. Δεν υπήρχε πόνος. Μόνο ευχαρίστηση και ικανοποίηση”, ανέφερε η 23χρονη.

Η 23χρονη διαγνώστηκε με αυτή την ασθένεια σε ηλικία 15 ετών.

Είχε μια φυσιολογική εφηβεία. Μάλιστα, είχε κράμπες περιόδου ενώ δεν είχε ποτέ περίοδο.

“Έκλαψα πολύ όταν το έμαθα. Νόμιζα ότι ο κόσμος μου είχε τελειώσει. Πάντα ονειρευόμουν να κάνω ένα δικό μου παιδί και έπρεπε να δεχτώ το γεγονός ότι δεν θα κάνω ποτέ παιδί”, ανέφερε η 23χρονη αναφερόμενη στην στιγμή που έμαθε για την ασθένειά της.

Το δέρμα του ψαριού τιλάπια περιέχει μεγάλη ενυδάτωση και πολύ κολλαγόνο, τα οποία βοηθούν στην επούλωση.

Η επαναστατική θεραπεία περιλαμβάνει το άνοιγμα ενός χώρου μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού και την εισαγωγή ενός σωληνοειδούς καλουπιού που είναι επενδεδυμένο με το δέρμα του ψαριού.

Μόλις έρθει σε επαφή με το σώμα του ασθενούς, το δέρμα του ψαριού τιλάπια δρα ως βλαστοκύτταρα και απορροφάται και μετασχηματίζεται σε κυτταρικό ιστό που σχηματίζει τα τοιχώματα, τα οποία μοιάζουν με αυτά ενός πραγματικού κόλπου.