Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
διεθνήΓυναίκα που έχει εγγόνια γέννησε στα 68 της χρόνια - «Όλοι μου...

Γυναίκα που έχει εγγόνια γέννησε στα 68 της χρόνια – «Όλοι μου έλεγαν να κάνω έκτρωση»

Τα παιδιά της απείλησαν να «κόψουν τον ομφάλιο λώρο» της επικοινωνίας και οι γιατροί τής ζήτησαν να το ξανασκεφτεί

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη

Η Tian Xinju, που είναι τώρα 70, έχει παιδί δύο ετών και εγγόνια 18 ετών. Έμεινε έγκυος για τρίτη φορά, από τον 71χρονο σύζυγο της Huang Weiping, σε ηλικία 68 ετών. Τα δύο ενήλικα παιδιά της την εκβίαζαν για να κάνει έκτρωση. Σχεδόν σταμάτησαν να της μιλούν εξαιτίας της εξωφρενικής εγκυμοσύνης. Οι γιατροί της συνέστησαν να διακόψει την κύηση για την υγεία της.

feat woman gives birth naturally at 68 01

Η ηλικιωμένη γυναίκα από την επαρχία Shandong της Κίνας, δεν άκουσε κανέναν. Στα 68 της, καλωσόρισε την κόρη της στις 25 Οκτωβρίου 2019. Γέννησε με καισαρική τομή στο νοσοκομείο Μητρότητας και Παιδικής Υγείας Zaozhuang στην ανατολική Κίνα. Η ίδια εργαζόταν προηγουμένως εκεί ως παιδίατρος. Το μωρό σύντομα έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Θείο δώρο;

Η Tian Xinju, δεν σχεδίαζε να μείνει έγκυος και παρότι ξαφνιάστηκε από το γεγονός, ύστερα το θεώρησε θαύμα. Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή το ενδεχόμενο να κάνει έκτρωση στο δώρο εξ’ ουρανού. «Γιατί να θέλω άλλο ένα παιδί σε αυτή την ηλικία;», σκέφτηκε. «Αλλά συνέβη και τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν θετικά, οπότε τη θεωρήσαμε δώρο από τον παράδεισο».

woman gives birth naturally at 68 10

Δεν είδαν όλοι στην οικογένεια τον ερχομό ενός μωρού σαν δώρο. Ο γιος και η κόρη της, δεν ήθελαν να κρατήσει το παιδί. Και οι δύο, σχεδόν 40 ετών πλέον με δικά τους παιδιά, αρχικά απείλησαν να διαγράψουν οριστικά τη μητέρα τους από τη ζωή τους.

«Όταν τα παιδιά μου έμαθαν ότι ήμουν έγκυος, και τα δύο ήλπιζαν ότι θα έκανα έκτρωση» εξομολογήθηκε η Tian.

woman gives birth naturally at 68 15 scaled 1

Η Tian παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε με αυτή την εγκυμοσύνη. Δεν είχε καμία σχέση με τις δύο πρώτες της, αφού τότε ήταν νέα. «Ήταν επώδυνο, πάρα πολύ επώδυνο. Πόνεσα τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά», τόνισε.

Τώρα τα ενήλικα παιδιά της έχουν αποδεχτεί το νέο μέλος της οικογένειας. «Είμαστε ευτυχισμένοι. Δεν θέλω να ακούσω τι λένε οι άλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τελικά ονόμασα τη μικρή Tianci, που σημαίνει «ουράνιο δώρο» ή «δώρο από τον ουρανό» στα μανδαρινικά, για να γιορτάσουν τη «θαυματουργή γέννησή της».

woman gives birth naturally at 68 14 woman gives birth naturally at 68 12 woman gives birth naturally at 68 11

Παρά τις επικρίσεις, το ζευγάρι αισθάνεται «πολύ τυχερό» με την παρουσία της κόρης τους. «Έλεγε ήδη τη λέξη μπαμπά σε ηλικία τεσσεράμισι μηνών. Νιώθουμε 20 χρόνια νεότεροι από ό,τι πριν γεννηθεί η κόρη μας», σχολίασε ο Huang.

woman gives birth naturally at 68 08 woman gives birth naturally at 68 07 scaled 1

Τα πιο σημαντικά