Γυναίκα απέκτησε εγκαύματα στο 90% του σώματός της εξαιτίας αλλεργικής αντίδρασης στην πενικιλλίνη

26 Οκτωβρίου, 2018 11:40 ΜΜ
More videos

Μια γυναίκα απέκτησε εγκαύματα 2ου βαθμού στο 90% του σώματός της και έμεινε πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο επειδή είχε μια θανατηφόρα αντίδραση στην πενικιλλίνη.

Η Καμίλ Λαγιέρ ήταν καλυμμένη από το κεφάλι μέχρι τα πόδια με επιδέσμους όταν κατάλαβε ότι ήταν αλλεργική σε αυτό το συνηθισμένο αντιβιοτικό.

Η Καμίλ έπαιρνε πενικιλλίνη για να αντιμετωπίσει την αμυγδαλίτιδα αλλά τα σοβαρά εγκαύματα εμφανίστηκαν σε όλο της το σώμα.

Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που έμεινε στο νοσοκομείο καταστράφηκαν η γλώσσα, το στόμα, τα γεννητικά όργανα και η μύτη της Καμίλ και τώρα είναι καλυμμένο όλο της το σώμα με εγκαύματα.

Η πάθηση της ονομάζεται τοξική επιδερμική νεκρόλυση και επηρεάζει μόνο 1 ή 2 άτομα στο ένα εκατομμύριο.

Η Καμίλ έχει δεχτεί το γεγονός ότι το δέρμα της δεν θα γίνει ποτέ ξανά όπως ήταν παλιά.

Βέβαια, η ίδια υποστηρίζει ότι τα εγκαύματά της της δείχνουν κάθε μέρα ότι τελικά κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα για την ζωή της.

“Κανένας δεν μου είπε ότι οι μέρες μου μπορεί να ήταν μετρημένες και κανείς δεν μου εξήγησε τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η ασθένεια στο σώμα μου, τα μάτια μου και τα όργανά μου”, ανέφερε η Καμίλ.

Η Καμίλ έμεινε μια ολόκληρη εβδομάδα με ολόκληρο το σώμα της καλυμμένο με επιδέσμους και ήταν ξύπνια καθ’ όλη την διάρκεια.

“Δεν υπάρχει καμία φαρμακευτική αγωγή για να αναρρώσεις από αυτή την ασθένεια. Μόνο μορφίνη για να αντέξεις τον αφόρητο πόνο”, πρόσθεσε.

“Δεν έκαιγε μόνο το δέρμα μου, αλλά και το στόμα μου, η μύτη μου, η γλώσσα μου και τα γεννητικά μου όργανα και εξαπλώθηκε και στην τραχεία. Για μερικές μέρες δεν μπορούσα να μιλήσω.”

Η Καμίλ ανέφερε ότι ο σύντροφός της ήταν στο πλευρό της καθ’ όλη την διάρκεια της δοκιμασίας της και παρόλο που η ερωτική τους ζωή δυσκόλεψε αργότερα αυτή τη διαδικασία τους έφερε πιο κοντά.

Τώρα, η Καμίλ μοιράζεται τις εμπειρίες της για αυτή την δοκιμασία σε ένα μπλογκ για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.

“Ακόμα και μετά από ένα ταξίδι στην κόλαση η ζωή μπορεί να είναι ωραία”, ανέφερε η Καμίλ.

[dailymail]