Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΓρηγόρης Βαλτινός: «Στα social media αποχετεύεται όλη η βλακεία του κόσμου»

Γρηγόρης Βαλτινός: «Στα social media αποχετεύεται όλη η βλακεία του κόσμου»

Για το #metoo, τα social media και τις τύψεις που ένιωσε τις στιγμές που τα παιδιά του ήταν άρρωστα και δεν ήταν εκεί να τους κρατήσει το χέρι μίλησε στην εκπομπή Dot. ο Γρηγόρης Βαλτινός.

«Δεν είναι όλο το θέατρο έτσι, όπως δεν είναι και όλη η κοινωνία έτσι. Υπάρχουν και σε άλλους χώρους τέτοια κρούσματα. Με ενόχλησε με το #metoo που έβγαινε ο καθένας και έλεγε την άποψή του και στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια. Κάτι το οποίο απέφευγα και θα αποφύγω και σήμερα εδώ. Οι υποθέσεις βρίσκονται εκεί που πρέπει και θα αναλυθούν, θα εξιχνιαστούν», ανέφερε.

«Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί ήταν ταλαντούχοι, πρόσφεραν στο θέατρο και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό και ακόμα πιο θλιβερό. Νομίζω όμως πως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους δικαστές, τους αστυνόμους, τους κριτές και να μην παίξουμε το παιχνίδι των social media, που ο καθένας είτε γράφει σε ένα tweet την άποψη του, είτε βγαίνει στην τηλεόραση και καταδικάζει και αφορίζει και πολλά άλλα. Είναι κάτι που μας έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα, κάτι που μπορεί να αφήσει θετικό αποτύπωμα στο τέλος, γιατί κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάποια ροπή, κάποια συνήθεια, κάποια αγένεια, κάποιο κακό χαρακτήρα, τον οποίο πληρώνουν τώρα θα είναι πιο προσεκτικοί. Αυτό είναι καλό, είναι θετικό», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναφερόμενος στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου.

«Πολλές φορές μπερδεύουμε τη δημοκρατία με την ασυδοσία»

«Υπάρχει κορωνοϊός; Μερικοί λένε ότι δεν υπάρχει… Δεν υπάρχουν πεθαμένοι, δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι, δεν υπάρχουν άρρωστοι, όλο αυτό είναι ένας μύθος! Δεν τα έχετε ακούσει;», ρώτησε ο ηθοποιός τους παρουσιαστές.

«Ξέρω ότι αυτό που θα πω την άλλη μέρα που θα βγει η εκπομπή θα αρχίσουν να γράφουν ότι είμαι άνθρωπος της κυβέρνησης, ότι πάω για Υπουργός Υγείας, θα με βρίζουν, θα λένε να αρρωστήσω, να πεθάνω και τέτοια. Είναι όλη αυτή η κακώς εννοούμενη δημοκρατία των social, η οποία επιτρέπει στον καθένα να δείχνει το επίπεδο του και τη μόρφωσή του. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το εμβόλιο, αυτό πιστεύω», συνέχισε.

»Δηλαδή όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι αυθαίρετο, νομίζω ότι θα πρέπει να βγει και από την κοινωνία. Όταν επιλέγεις να είσαι σε ένα κοινωνικό σύνολο, να το χρησιμοποιείς και να σε χρησιμοποιεί, να εργάζεσαι, να βγάζεις χρήματα, δεν μπορείς να μπαινοβγαίνεις όποτε θέλεις. Είμαστε όλοι μαζί και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα όλοι μαζί, αυτό έχουμε επιλέξει να είμαστε όλοι μαζί και πρέπει όλοι μαζί να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Πολλές φορές μπερδεύουμε τη δημοκρατία με την ασυδοσία, με την αναρχία. Πράγματα που δεν αρχίζουν καν από “δ”», επισήμανε για την πανδημία.

Αναφερόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Είναι ένα πολύ δυνατό μέσο αλλά έχει δοθεί στα χέρια όλων και ο καθένας μπορεί να μπει μέσα και να γράψει ότι θέλει, καλώς ή κακώς δεν μπορείς να κάνεις λογοκρισία. Από την άλλη μεριά είναι και μέσον αυτό που προβάλλει, εκβάλλει, αδειάζει, αποχετεύει όλη την ανθρώπινη βλακεία πολλές φορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Με θλίβουν πολύ όλα αυτά σε θέματα γενικά όπως είναι ο κορωνοϊός και πάρα πολύ επικίνδυνα, η οποιαδήποτε βλακεία γραφτεί γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη και αυτή».

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω λείψει από τα παιδιά μου»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός αναφέρθηκε στις στιγμές που βρισκόταν σε περιοδεία και τύχαινε να αρρωσταίνουν τα παιδιά του.

«Και να είναι η γυναίκα μου μόνη της στο σπίτι και να μου λέει έχω το παιδί στην μπανιέρα και του ρίχνω κρύα νερά. Και να λιώνω εγώ και να λέω δεν είμαι καν εκεί να το κρατάω για να μην γλιστρήσει στην μπανιέρα και πέσει. Είναι πολύ άσχημο. Σε πονάει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω λείψει από τα παιδιά μου (…) πέρα από κάποιες στιγμές», είπε.

Τα πιο σημαντικά