Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΓρεβενά: Σε 6χρονη η καρδιά του Θωμά, σε βρέφος 5 μηνών το...

Γρεβενά: Σε 6χρονη η καρδιά του Θωμά, σε βρέφος 5 μηνών το ήπαρ

Σε Ελλάδα και Ιταλία δόθηκαν τα όργανα του 6χρονου από τα Γρεβενά και συγκεκριμένα σε τρία παιδιά ηλικίας από 11 ετών έως 5 μηνών.

Ο μικρός Θωμάς κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών όπου μεταφέρθηκε μετά την ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του.

Την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Οι πνεύμονες προορίζονται για έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, ενώ μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών. Σε λήπτες στην χώρα μας θα δοθούν οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η διαδικασία λήψης των οργάνων του μικρού Θωμά ξεκίνησε περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1) από ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτήν την ώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι γιατροί που συμμετείχαν στο χειρουργείο τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 6χρονου πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων.

Από την πλευρά της η μητέρα του 6χρονου Θωμά ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις ομάδες των γιατρών. «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει» είπε συγκινημένη.
Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία του 6χρονου Θωμά θα τελεστεί σήμερα στα Γρεβενά με τη σορό του να βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας από τις 15:30.

Σε μια ακόμα συγκινητική κίνηση, δε, η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό στο ειδικό κυτίο που θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Τα πιο σημαντικά