Γράμμα στη πρώην πεθερά: Δεν κάνει το διαζύγιο κακό στο παιδί σου. Εσύ του κάνεις!

20 Οκτωβρίου, 20222:13 ΠΜ
More videos

Με τη μητέρα του πρώην άντρα μου και με την οικογένειά του γενικά, είχα πάντα πολύ καλές σχέσεις. Ειδικά η μαμά του είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, χαμηλών τόνων, που ποτέ δεν μας ενόχλησε ή δεν επενέβη στο γάμο μας και με βοήθησε όταν έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά μετά τη γέννα και δεν είχα ποιός να μου κρατήσει το μωρό. Όμως, ακόμα και ο πιο καλός άνθρωπος, μπορεί με το διαζύγιο να αλλάξει ρότα. Και η ρότα που θα αλλάξει να είναι εις βάρος του παιδιού του.

Ξαφνικά λοιπόν, από καλή νύφη, έγινα η κακιά που έδιωξε τον κανακάρη της, αυτό το χρυσό παιδί. Η μέγαιρα που πλήγωσε το μονάκριβό της. Είναι αυτό που δυστυχώς πολλοί γονείς θεωρούν δεδομένο, ότι στο διαζύγιο του παιδιού τους, φταίει ΠΑΝΤΑ ο κακός γαμπρός και η π@ανα νύφη , αλλά το παιδί τους, ποτέ! Όπως όταν το παιδί τους, έφερνε κακούς βαθμούς και έφταιγε ο κακός καθηγητής. Όπως όταν το παιδί τους έκανε κοπάνες και έφταιγαν οι κακές παρέες. Όπως όταν απέλυσαν το παιδί τους και έφταιγε ο κακός εργοδότης. Όλοι γύρω μας κακοί και το παιδί μας Άγιο. Και μετά απορούμε γιατί τα άτομα αυτά δεν στεριώνουν με άνθρωπο…

Τα γενέθλια του γιου μου έπεσαν το Σαββατοκύριακο που θα το είχε ο μπαμπάς του. Δεν αρνήθηκα να τον πάρει αφού έτσι είχαμε συμφωνήσει και θα τον επέστρεφε τη Κυριακή το βράδυ. Τη Κυριακή το μεσημέρι, με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να τον κρατήσει μια μέρα παραπάνω γιατί θα ερχόταν η αδερφή του από το εξωτερικό σε λίγες ώρες και ήθελε να τον δει. Δεν είχα αντίρρηση, ήθελα μόνο να του πάω μια αλλαξιά ρούχα για το σχολείο του την επομένη και να τον δω λίγο. Η απάντηση αρνητική. “Δεν θέλει η μαμά μου να σε δει και δεν γίνεται να έρθεις!” μου είπε. Ξαφνιάστηκα γιατί δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο θέμα. Τότε αρνήθηκα κι εγώ. Από τη στιγμή που απαγορεύεται να έρθω να δω το παιδί ΜΟΥ επειδή θίχτηκε το κομ ιλ φο της μάνας σου, θα το φέρεις την ημέρα και την ώρα που προβλέπει το συμφωνητικό. Είμαι ευέλικτη με τους ευέλικτους.

Ομολογώ ότι με ενόχλησε πολύ η στάση αυτή, της μητέρας του. Μου έδειξε πως είμαι ανεπιθύμητη από έναν άνθρωπο που δεν πείραξα ποτέ, μόνο και μόνο επειδή χώρισα το γιο της. Αντί να κάτσει να σκεφτεί τί έφταιξε, που ευθύνεται το παιδί της, σε τί πιθανόν έφταιξε η ίδια όταν τον μεγάλωνε, αμέσως σκέφτηκε το εύκολο, το βολικό. Ότι δηλαδή εγώ είμαι η κακιά που χρησιμοποίησε το παιδάκι της, αυτή την αθώα περιστερά που εξαιτίας της, έπαιρνα τηλέφωνο το καλοκαίρι στη Γραμμή Ισότητας , κλαίγοντας και παρακαλώντας να με πάρουν από εδώ μέσα γιατί δεν άντεχα τις βρισιές και τα ουρλιαχτά του. Ωχ! Συγγνώμη! Μήπως χάλασα τη ροζ εικόνα που έχεις για το γιο σου;

Δυστυχώς αυτό είναι το παιδί σου. Ένας άνθρωπος που έμαθε να φωνάζει για να διεκδικεί, να ταπεινώνει για να “ανεβαίνει”, να βρίζει χυδαία όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως θέλει, να σε κάνει σκουπίδι που έβαλες τα ποτήρια στο πλυντήριο στραβά ή που δεν πήρες τον παιδίατρο. Ένας άνθρωπος που φοβόμουν για τις αντιδράσεις του, από την ώρα που σηκωνόταν το πρωί μέχρι την ώρα που θα γύρναγε από τη δουλειά και θα έκανε τσαμπουκάδες για τα ριχτάρια που ήταν στραβά και τα ρούχα που δεν ήταν στις κρεμάστρες. Ένας άνθρωπος με τον οποίο, τα τελευταία 5 χρόνια, δεν ήξερα τί θα πει έξοδος, καφές, σινεμά, πρωϊνό, ταξίδι, αγάπη, διασκέδαση, έρωτας. Που έμαθε να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κι αυτό απ’ ότι βλέπω, το έμαθε από ‘σένα.

Μπορείς να ζεις με όσες ψευδαισθήσεις θες κι αν αυτό σε ανακουφίζει, να πάρω εγώ όλη την ευθύνη του χωρισμού μας, πάνω μου. Κανένα πρόβλημα. Κι εγώ έφταιξα σε πολλά και κάνω την αυτοκριτική μου. Να θυμάσαι όμως πως αν το παιδί σου, για όσα μου έκανε, γλίτωσε με ένα απλό διαζύγιο και όχι με μια βαρβάτη καταγγελία να τρέχει και να μην φτάνει, δεν σημαίνει πως θα τη γλιτώνει πάντα. Ούτε σημαίνει πως επειδή δεν έφυγε αυτός, φταίει λιγότερο.

Το παιδί σου έχει πρόβλημα με το θυμό του. Είναι χειριστικός και κακοποιεί τις γυναίκες που θεωρεί καλύτερές του. Έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της διπολικής διαταραχής. Αν δεν το λύσει σύντομα, θα έρθει η μέρα που θα σηκώσει και το χέρι του. Εγώ έχω φύγει και θα φτιάξω τη ζωή μου αλλά όσο εσύ εθελοτυφλείς, το πρόβλημα του παιδιού σου, μεγαλώνει. Και τότε δεν θα είναι το διαζύγιο που θα του έχει κάνει κακό. Εσύ θα είσαι!

Πηνελόπη

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News