Γράμμα 27χρονης που πέθανε από καρκίνο κάνει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν την ζωή

9 Ιανουαρίου, 2018 4:43 ΜΜ
More videos

Μπορεί να είστε δυσαρεστημένοι με την ζωή σας, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια διαφορετική προοπτική.

“Αν κάτι σας κάνει δυστυχισμένους, έχετε την δύναμη να το αλλάξετε. Να έχετε το θάρρος να το αλλάξετε. Δεν ξέρετε πόσο χρόνο έχετε σε αυτόν τον πλανήτη, οπότε μην τον σπαταλάτε όντας δυστυχισμένοι.” Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια της Χόλι Μπούτσερ, η οποία πρόσφατα έχασε την μάχη από το Σάρκωμα του Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου που εμφανίζεται σε νεαρούς ανθρώπους.

Η Χόλι αποφάσισε να γράψει ένα ανοιχτό γράμμα σχετικά με τα μαθήματα που έμαθε και τα όσα βίωσε. Τα λόγια της Χόλι βγαίνουν μέσα από την καρδιά της και με αυτά θέλει να παρακινήσει τους ανθρώπους να ζήσουν την ζωή τους στο έπακρο.

Αυτή είναι η Χόλι Μπούτσερ. Πρόσφατα δημοσίευσε την τελευταία της ανάρτηση στο Facebook.

Την επόμενη μέρα έχασε την μάχη με τον καρκίνο, έχοντας την οικογένειά της στο πλευρό της. Ήταν μόλις 27 ετών.

Το μήνυμά της κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο, αφού οι άνθρωποι ταυτίστηκαν με την αγάπη της για την ζωή. Διαβάστε το γράμμα που έγραψε η Χόλι.

“Μια μικρή συμβουλή από την Χολ:

Είναι παράξενο να συνειδητοποιείς και να αποδέχεσαι την θνησιμότητά σου στα 26 σου. Είναι ένα από τα πράγματα που αγνοείς. Οι μέρες περνάνε και νομίζεις ότι θα ξαναγυρίσουν μέχρι να συμβεί το αναπάντεχο. Πάντα φανταζόμουν ότι θα γεράσω μαζί με τον έρωτα της ζωής μου και θα έχουμε μια μεγάλη οικογένεια. Το θέλω τόσο πολύ που με πονάει.

Αυτό είναι το θέμα με την ζωή. Είναι εύθραυστη, πολύτιμη και αναπάντεχη.

Είμαι 27 ετών. Δεν θέλω να φύγω. Αγαπώ την ζωή μου. Είμαι ευτυχισμένη και αυτό το οφείλω στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Αλλά δεν μπορώ να ελέγξω τα πάντα.

Θέλω να σταματήσουν οι άνθρωποι να ανησυχούν και να αγχώνονται τόσο πολύ για μικρά και ασήμαντα πράγματα στην ζωή και να θυμηθούν ότι όλοι άνθρωποι στο τέλος έχουμε την ίδια μοίρα. Οπότε, κάντε ό,τι μπορείτε για να δώσετε νόημα στην ζωή σας.

Να είστε ευγνώμονες για τα μικρά θέματα στην ζωή σας και να τα ξεπερνάτε. Είναι φυσιολογικό να ενοχλείστε από διάφορα πράγματα, αλλά προσπαθήστε να μην τα κουβαλάτε μέσα σας για πολύ και να ξεσπάτε σε άλλους ανθρώπους.

Μόλις το κάνετε αυτό, βγείτε μια βόλτα στην φύση και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Εκτιμήστε την ομορφιά της φύσης. Σκεφτείτε πόσο τυχεροί είστε που μπορείτε να βλέπετε αυτή την θέα.

Μπορεί να είχατε μια άσχημη μέρα σήμερα, αλλά αφήστε την πίσω σας. Όλα τα μικροπράγματα που μας στεναχωρούν δεν θα έχουν κανένα απολύτως νόημα, όταν κάνετε τον απολογισμό της ζωής σας. Βλέπω το σώμα μου να φθείρεται και να δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γιορτάσω τα γενέθλιά μου ή τα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένεια μου για μια ακόμη φορά.

Ακούω τους ανθρώπους να παραπονιούνται για το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά τους ή πόσο κουράζονται με την γυμναστική. Αντίθετα, πρέπει να είστε ευγνώμων που μπορείτε να δουλεύετε και να γυμνάζεστε.

Να είστε ευγνώμονες για τις μέρες που δεν νιώθετε πόνους ή ακόμα και για τις μέρες που έχετε γρίπη. Αυτά τα πράγματα είναι παροδικά.

Να γκρινιάζετε λιγότερο και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι κερδίζετε περισσότερα πράγματα και νιώθετε πιο ευτυχισμένοι, όταν κάνετε πράγματα για τους άλλους παρά για τον εαυτό σας. Μακάρι να το είχε κάνει και εγώ περισσότερο αυτό.

Είναι περίεργο να έχεις χρήματα για ξόδεμα, ενώ πεθαίνεις. Δεν μπορείς να βγεις έξω ή να πάρεις ένα ωραίο φόρεμα. Έτσι, σκέφτεσαι πόσο χαζός ήσουν όταν πίστευες ότι τα υλικά αγαθά έχουν αξία.

Να εκτιμάτε τον χρόνο των άλλων ανθρώπων. Μην τους αφήνετε να περιμένουν, επειδή εσείς δεν μπορείτε να είστε στην ώρα σας. Να εκτιμάτε τον χρόνο που σας διαθέτουν οι φίλοι σας και έτσι θα αποκτήσετε τον σεβασμό τους.

Φέτος, με την οικογένειά μου αποφασίσαμε να μην πάρουμε δώρα ο ένας στον άλλον. Παρόλο που το δέντρο έδειχνε κάπως άδειο περάσαμε υπέροχα, γιατί κανένας δεν είχε το άγχος και την πίεση να αγοράσει δώρα.

Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας για να αποκτήσετε εμπειρίες ή τουλάχιστον μην χάνετε εμπειρίες, επειδή ξοδέψατε όλα σας τα χρήματα σε υλικά αγαθά.

Προτιμήστε να ζείτε τις στιγμές από το να τις βγάζετε φωτογραφία. Ξυπνήστε νωρίς, ακούστε τα πουλιά, ενώ θαυμάζετε τα χρώματα του ήλιου.

Ακούστε μουσική. Η μουσική είναι θεραπεία.

Κάντε αγκαλιές και παίξτε με τον σκύλο σας.

Μιλήστε με τους φίλους σας και ταξιδέψτε, αν το θέλετε.

Πραγματικά, κάντε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους.

Φάτε γλυκά χωρίς ενοχές.

Πείτε όχι στα πράγματα που δεν σας αρέσουν.

Μην νιώθετε πίεση από τις προσδοκίες που έχουν οι άλλοι άνθρωποι για εσάς.

Πείτε στους αγαπημένους σας ότι τους αγαπάτε, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έχετε ξανά την ιστορία.

Επίσης, να θυμάστε ότι αν δεν σας αρέσει η ζωή σας έχετε την δύναμη να την αλλάξετε.

Και ένα τελευταίο πράγμα, αν θέλετε να κάνετε ένα καλό στην ανθρωπότητα, δωρίστε αίμα. Θα σας κάνει να νιώσετε καλά και θα σώσει πολλές ζωές. Νιώθω ότι κανείς δεν δίνει πολύ σημασία σε αυτό το γεγονός, όμως, από μια δωρεά αίματος μπορούν να σωθούν 3 ζωές.

Η δωρεά αίματος με βοήθησε να μείνω ζωντανή για έναν παραπάνω χρόνο. Έναν χρόνο για τον οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων. Αυτόν τον χρόνο έζησε τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου.

Εις το επανιδείν

Χόλι”

Η Χόλι διαγνώστηκε με Σάρκωμα του Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου που εμφανίζεται σε νεαρούς ανθρώπους.

“Πάντα φανταζόμουν ότι θα γεράσω μαζί με τον έρωτα της ζωής μου και θα έχουμε μια μεγάλη οικογένεια. Το θέλω τόσο πολύ που με πονάει.”

“Αυτό είναι το θέμα με την ζωή. Είναι εύθραυστη, πολύτιμη και αναπάντεχη.”

“Πείτε στους αγαπημένους σας ότι τους αγαπάτε με κάθε ευκαιρία και να τους αγαπάτε με ό,τι έχετε.”

“Προτιμήστε να ζείτε τις στιγμές από το να τις βγάζετε φωτογραφία. Ξυπνήστε νωρίς, ακούστε τα πουλιά, ενώ θαυμάζετε τα χρώματα του ήλιου.”