Έγραψε στην κόρη του ένα γράμμα για τον μέλλοντα σύζυγό της. Ένα πραγματικά σοφό γράμμα.

9 Απριλίου, 2015 12:31 ΠΜ
More videos

Αγαπημένη μου κόρη,

Πρόσφατα, εγώ και η μητέρα σου ψάχναμε για μια απάντηση στο Google. Στα μισά της εισαγωγής της ερώτησής μας, το Google εμφάνισε μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στον κόσμο, όπως κάνει πάντα. Στην αρχή αυτής βρισκόταν η εξής ερώτηση: «Πως να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του«.

Έμεινα άναυδος. Υπήρχαν αμέτρητα άρθρα για το πως να είναι μιαγυναίκα σeξυ, πότε να του φέρνει μια μπύρα αντί για σάντουιτς και όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κάνει το σύντροφό της να αισθανθεί έξυπνος και ανώτερος.

Και θύμωσα…

Μικρή μου, δεν είναι, ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα είναι η δουλειά σου να συντηρείς το ενδιαφέρον του συντρόφου σου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να γνωρίζεις βαθιά μέσα σου -σε εκείνο το σημείο που δεν κλονίζεται από την απόρριιψη, την απώλεια και τον εγωισμό- ότι είσαι ήδη ενδιαφέρουσα!
Έτσι θα είσαι εκλυστική με τον πιο αληθινό τρόπο και θα σε πλησιάσει κάποιο αγόρι που θα θελήσει να αφιερώσει όλη του τη ζωή σε εσένα.

Δε με νοιάζει αν ακουμπάει τους αγκώνες του στο τραπέζι την ώρα του φαγητού, αρκεί να μη μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σου την ώρα που χαμογελάς.

Δε με νοιάζει αν δε μπορεί να παίξει γκολφ μαζί μου, αρκεί να μπορεί να παίξει με τα παιδιά που θα αποκτήσετε, ενώ θα ανακαλύπτει όλους τους μαγικούς τρόπους με τους οποίους σου μοιάζουν.

Δε με νοιάζει αν δεν «ακολουθεί» το πορτοφόλι του, αρκεί να ακολουθεί την καρδιά του, η οποία θα τον οδηγεί πάντα πίσω σε εσένα.

Δε με νοιάζει αν είναι δυνατός, αρκεί να σου δίνει τον απαραίτητο χώρο να ανακαλύψεις τη δύναμη που κρύβεις εσύ μέσα σου.

Δε με νοιάζει το χρώμα του δέρματός του, αρκεί να γεμίζει τη ζωή σας με πινελιές υπομονής, θυσίας, αγάπης και καλοσύνης.

Δε με νοιάζει η θρησκεία του, αρκεί να σέβεται ό,τι είναι ιερό, όπως είναι κάθε στιγμή της ζωής μας και ειδικά της ζωής του μαζί σου.

Ακόμη και αν πιστεύεις πως με έναν τέτοιο άνθρωπο δε θα έχω τίποτα κοινό, θυμήσου πως έχουμε εσένα.

Ο πάντα ενδιαφερόμενος πατέρας σου

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: