Οι γονείς της βρήκαν αυτό το γράμμα μετά τον θάνατό της. Αυτό που ακολούθησε είναι ανεκτίμητο.

27 Δεκεμβρίου, 2015 8:10 ΜΜ
More videos

Ένα μικρό κορίτσι καθόταν κοντά σε μια μικρή εκκλησία από την οποία είχε φύγει, επειδή είχε πολύ κόσμο.

“Δεν μπορώ να πάω στο Κυριακάτικο σχολείο”, είπε κλαίγοντας στον πάστορα, καθώς εκείνος περνούσε από δίπλα της.

Βλέποντας την άσχημη  και απεριποίητη εμφάνισή της, ο πάστορας υπέθεσε την κατάστασή της και την πήρε από το χέρι, την πήγε μέσα στο σχολείο και της βρήκε μια θέση στο κυριακάτικο σχολείο.

Το κοριτσάκι ήταν τόσο χαρούμενη που βρήκε μια θέση στο κυριακάτικο σχολείο, που εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε, σκεπτόμενη τα παιδιά που δεν έχουν έναν χώρο για να εκφράσουν την πίστη τους στον Θεό.

Περίπου δυο χρόνια αργότερα, το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό σε ένα από τα κτήρια των φτωχών εργατικών κατοικιών. Οι γονείς της μικρής ζήτησαν από τον καλόκαρδο πάστορα, που είχε γίνει φίλος με την κόρη τους, να αναλάβει τις τελικές διευθετήσεις.

Όταν μετακίνησαν το άψυχο σώμα της μικρής , βρήκαν μια φορεμένη και τσαλακωμένη κόκκινη τσάντα, που φαινόταν σαν να έχει ανασυρθεί από κάποιον κάδο σκουπιδιών.

Μέσα στην τσάντα βρέθηκαν 57 σεντς και ένα σημείωμα με παιδικό γραφικό χαρακτήρα, που έγραφε: “Αυτά τα χρήματα είναι για την εκκλησία, για να μεγαλώσει περισσότερο και να μπορέσουν πιο πολλά παιδιά να πάνε στο Κυριακάτικο σχολείο.”

Το μικρό κοριτσάκι μάζευε αυτά τα χρήματα για 2 χρόνια, για να τα προσφέρει στην εκκλησία.

Όταν ο πάστορα διάβασε γεμάτος δάκρυα το γράμμα, ήξερε αμέσως τι έπρεπε να κάνει. Πήρε το γράμμα και την τσαλακωμένη κόκκινη τσάντα, τα πήγε στην τάξη του κυριακάτικου σχολείου και εξιστόρησε στους μαθητές αυτήν την ιστορία της ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης.

Στην συνέχεια, είπε στους διακόνους του να αναλάβουν δράση και να μαζέψουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τα χρήματα για την επέκταση του κτιρίου.

Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ…

Μια τοπική εφημερίδα πληροφορήθηκε την ιστορία και την δημοσίευσε. Από εκεί πληροφορήθηκε για την ιστορία ένας πολύ πλούσιος μεσίτης, ο οποίος πρόσφερε στην εκκλησία ένα κομμάτι γης πολύ μεγάλης αξίας.

Η εκκλησία του απάντησε, ότι το κτήμα είναι πολύ ακριβό και δεν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα. Τότε, ο μεσίτης τους απάντησε, ότι τους πουλάει το κτήμα στην τιμή των 57 σεντς.

Τα μέλη της εκκλησίας έκαναν μεγάλες δωρεές και οι επιταγές έρχονταν από πολλά και μακρινά μέρη. Μέσα σε 5 χρόνια το δώρο του μικρού κοριτσιού είχε φτάσει τα 250.000 δολάρια. Ένα αρκετά μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή, κοντά τις αρχές του αιώνα. Η ανιδιοτελής αγάπη της είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στην Φιλαδέλφεια της Αμερικής, επισκεφθείτε τον Ναό του Βαπτιστή με χωρητικότητα 3.300 ατόμων. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Temple University, όπου φοιτούν πολλοί φοιτητές.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο Νοσοκομείο “Καλός Σαμαρείτης” και στο κτίριο του Κυριακάτικου Σχολείου, που φιλοξενεί χιλιάδες παιδιά. Σκοπός του είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός του κυριακάτικου σχολείου.

Σε ένα από τα δωμάτια αυτού του κτιρίου υπάρχει η φωτογραφία με το πρόσωπο του γλυκού κοριτσιού, του οποίου τα 57 σεντς έγραψαν μια τόσο αξιοσημείωτη ιστορία. Ακριβώς δίπλα υπάρχει η φωτογραφία του ευγενικού πάστορα, Dr.Russell H.Conwell και στην συνέχεια συγγραφέα του βιβλίου “Τα στρέμματα του διαμαντιού”.

Μια αληθινή ιστορία, που δείχνει πόσα πράγματα μπορούν να επιτευχθούν με 57 σεντς.