Γονείς από την Κίνα πούλησαν το παιδί τους για να αγοράσουν ένα iPhone και μια μηχανή.

17 Απριλίου, 2016 2:03 ΜΜ
More videos

Στην Κίνα κάθε χρόνο υπάρχουν 20.000 έως 200.000 χιλιάδες παιδιά που πέφτουν θύματα απαγωγής.

Σύμφωνα με την China Southern Metropolis Daily, που έχουν μελετήσει δικαστικά έγραφα περίπου το 40% των απαγωγών προέρχονται από τους βιολογικούς γονείς, που πουλάνε τα παιδιά τους σε κάποιον άγνωστο.

Οι μελέτες δείχνουν, ότι οι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους, λόγω του νόμου του “ενός παιδιού”, που εφαρμόστηκε το 1980, ενώ κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα παιδιά τους λόγω φτώχειας και τα παραπάνω παιδιά τους δημιουργούσαν επιπλέον οικονομική στενότητα. Επίσης, κάποιοι γονείς πουλούσαν τα παιδιά τους απλά επειδή ήθελαν να κερδίσουν μερικά παραπάνω χρήματα.

Γονείς από την Κίνα πούλησαν την 18 ημερών κόρης τους στο διαδίκτυο για να αγοράσουν ένα iPhone και μια μοτοσυκλέτα.

1

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στον χώρο εργασίας του το 2013, ζούσαν μαζί και τελικά είχαν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το ζευγάρι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στα οικονομικά του και δεν μπορούσαν να προσφέρουν αρκετά πράγματα στο παιδί τους, αφού δεν είχαν ούτε χρήματα, ούτε σταθερή δουλειά. Τότε, ο πατέρας σκέφτηκε, ότι μπορούσε να πουλήσει την κόρη του, για να αγοράσει τα πράγματα που επιθυμούσε.

Ο 19χρονος Aduan γνώρισε τον αγοραστή με το όνομα QQ σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Πούλησε την κόρη του διαδικτυακά για 19.000 Yuan, δηλαδή περίπου 3,500 δολάρια. Στην συνέχεια, αγόρασε με αυτά τα χρήματα ένα iPhone και μια μοτοσυκλέτα.

Ο αγοραστής ήθελε το μωρό για την αδερφή του, αλλά λίγο αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία. Το μικρό κοριτσάκι είναι ακόμα με την αδερφή του αγοραστή, μέχρι οι Αρχές να αποφασίσουν που θα μείνει.

Η 19χρονη Xiao Mei, η μητέρα του μωρού, ανέφερε ότι δούλευε σε πολλές μερικής απασχόλησης δουλειές. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για αυτές τις παράνομες αγορές, αλλά η Xiao Mei είχε φύγει από την πόλη που ζούσε μετά την πώληση του μωρού, για να κάνει μια καινούργια αρχή. Ευτυχώς, όμως, η αστυνομία μπόρεσε να την εντοπίσει.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Η Xiao Mei υπερασπιζόμενη τον εαυτό της, είπε: “Και εγώ η ίδια είμαι υιοθετημένη. Στην πόλη μου πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους σε άλλους για να τα μεγαλώσουν. Πραγματικά, δεν ήξερα, ότι ήταν παράνομο.”

Σύμφωνα με τους Epoch Times, ο Aduan καταδικάστηκε με 3 χρόνια φυλάκιση και η Xiao Mei σε 2,5 χρόνια με αναστολή.

Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά είναι η άσχημη πλευρά της πραγματικότητας. Πολλά παιδιά είναι αναγκασμένα να αποχωριστούν τις οικογένειες τους. H εμπορία παιδιών είναι ένα παγκόσμιο και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, παιδικής εργασίας και βίας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: