Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
διάφοραΓώγος: «Θα έπρεπε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να ψωνίσουν...

Γώγος: «Θα έπρεπε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ»

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος έστειλε διπλό μήνυμα. Αρχικά ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και ότι οι ανεμβολίαστοι κανονικά θα έπρεπε να κάνουν δυο φορές την εβδομάδα τεστ για να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια π.χ. στο σούπερ μάρκετ και δεύτερον έστειλε ξανά ένα μήνυμα αναγκαιότητας εμβολιασμού, ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε μια κανονικότητα η καθημερινότητα.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ένα τέτοιο μέτρο, δηλαδή να υποχρεούνται οι ανεμβολίαστοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε:

«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Το διπλό τεστ είναι φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», ανέφερε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.

Παράλληλα, εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα» καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», κατέληξε.

Τα πιο σημαντικά