Γνωρίζατε ότι το Σινικό Τείχος καταλήγει στη θάλασσα;

19 Ιουνίου, 2015 3:01 ΠΜ
More videos

Το Σινικό τείχος είναι κινεζική οχύρωση που αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων.

Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον 7ο αι. π.Χ. αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία των Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.).

Το τείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ. (μαζί με τις διακλαδώσεις του φτάνει τα 21.196 χλμ.) και δεν κατασκευάστηκε μονομιάς αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από την ένωση διάφορων προϋπαρχόντων τειχών.

tilestwra.com -  Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;

Αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κίνας, ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ που καταλήγει αυτό το εντυπωσιακό δημιούργημα; Το Σινικό Τείχος μοιάζει να χάνεται στα βάθη του ορίζοντα αν και (όπως είναι φυσικό) κάπου καταλήγει.

Το σημείο στο οποίο τελειώνει αν και εντυπωσιακό είναι το λιγότερο φωτογραφημένο. Ονομάζεται “Η κεφαλή του παλιού Δράκου” (Lao Long Tou) και καταλήγει στη θάλασσα Bohai.

Δίπλα μάλιστα από το τέλος του υπάρχει παραλία που αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και ξένων για να βουτήξουν στα νερά.

tilestwra.com -  Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;
tilestwra.com -  Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;
tilestwra.com -  Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος; tilestwra.com -  Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος; tilestwra.com -  Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: