Γνωρίστε τον Άρθουρ… ένα διαφορετικό αλλά αξιαγάπητο πρόβατο με μαύρη μουσούδα

30 Μαΐου, 2015 2:35 ΜΜ
More videos

Ο Άρθουρ ανήκει σε ένα όμορφο είδος προβάτου γνωστό με την ονομασία Valais Blacknose. Με μια απλή ματιά στη μουσούδα του θα καταλάβετε από πού προήλθε η ονομασία του.

Αυτά τα ασυνήθιστα πλάσματα κατάγονται από την περιοχή Valais στην Ελβετία. Το χοντρό μαλλί τους είναι ιδανικό για να φτιάξετε χοντρά πουλόβερ και κουβέρτες. Πέρα από τη μαύρη μουσούδα τους, τα αρσενικά και τα θηλυκά αυτού του πανέμορφου είδους έχουν και δύο άγρια κέρατα που ξεπροβάλλουν από το κεφάλι τους, για να τα κάνουν ακόμη πιο επιβλητικά.

Παρόλο που φαίνονται περίεργα στην όψη αρχικά, αν δείτε τα παρακάτω βίντεο, θα καταλάβετε αμέσως πόσο φιλικά και παιχνιδιάρικα είναι. Στο πρώτο  βίντεο, τα μωρά Blacknose είναι τόσο χαριτωμένα καθώς τρέχουν γύρω-γύρω όλα μαζί!

Μπορεί τα μικρά να είναι σίγουρα τα πιο χαριτωμένα, όμως τα ενήλικα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον! Όταν σε κοιτάζουν, σχεδόν φαίνεται σαν να έχουν μια τεράστια μαύρη τρύπα εκεί που θα έπρεπε να είναι το πρόσωπό τους. Το πρόβατο στο δεύτερο βίντεο είναι ο Άρθουρ, ο οποίος μπορεί να δείχνει πολύ ήσυχος, αλλά είναι πολύ χαρούμενος που σας γνωρίζει!

Τι πιστεύετε για αυτά τα όμορφα πλάσματα; Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτά, όμως η ήρεμη συμπεριφορά τους έχει οδηγήσει σε μια καμπάνια για την εξάπλωσή τους πέρα από τα σύνορα της Ελβετίας, σε κάποια νέα σημεία βοσκής στην Αγγλία.

Εσείς θα θέλατε να έχετε ένα τόσο εντυπωσιακό εμφανισιακά ζώο, σαν και αυτό; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια και παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτό το μοναδικό ζώο!

Δείτε τα βίντεο!


Ακολουθήστε μας στο facebook: