Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΓλυφάδα: Σuνελήφθη γνωστή επιχειρnματίας για φοροδιαφuγή, ξέπλuμα μέχρι και ρεuματοκλοπή

Γλυφάδα: Σuνελήφθη γνωστή επιχειρnματίας για φοροδιαφuγή, ξέπλuμα μέχρι και ρεuματοκλοπή

Σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 47χρονη επιχειρηματία η οποία είναι ιδιοκτήτρια, μέτοχος, διευθύνουσα σύμβουλος, διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος εταιριών εκμετάλλευσης ακινήτων, καταστημάτων εστίασης και εμπορικών επιχειρήσεων η οποία υπέβαλλε κατ’ εξακολούθηση ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος των εν λόγω εταιριών, ενώ δεν απέδιδε καταλογισμένο Φ.Π.Α.

Πρόκειται για μέλος γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία ποτών, με το brand name των προϊόντων να είναι από τα πιο δημοφιλή στην αγορά εδώ και δεκαετίες.

Η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συστηματικής και επισταμένης έρευνας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων.

Σε βάρος της εκκρεμούν ανεκτέλεστα από 04/05/2017 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 17ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και είκοσι μία καταδικαστικές αποφάσεις. Παράλληλα δεν απέδιδε καταλογισμένο ΦΠΑ άνω των 100.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

Της είχε επίσης επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 26 ετών και χρηματική ποινή 48.850€ για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, για μη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της εργατικής νομοθεσίας και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, δεν κατέβαλε βεβαιωμένες οφειλές των προαναφερόμενων εταιριών προς το Ελληνικό Δημόσιο, δεν κατέβαλε εργατικές και εργοδοτικές εισφορές καθώς και τις δεδουλευμένες αποδοχές υπαλλήλων, ενώ εξοφλούσε τις οφειλές τους με χρήση ακάλυπτων επιταγών.

Τα πιο σημαντικά