Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
θρησκείαΓλίτωσε από τους Ταλιμπάν και έριξε ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας από...

Γλίτωσε από τους Ταλιμπάν και έριξε ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας από το ελικόπτερο του

Η Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάστηκε χθες (8/5) με κάθε μεγαλοπρέπεια από τους πιστούς που έσπευσαν στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής πολύ κοντά στον σταθμό του Σείριου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Την ώρα της περιφοράς της εικόνας της Παναγίας ένα ελικόπτερο έκανε την εμφάνιση του και έρανε την εικόνα και τους πιστούς με ροδοπέταλα. Όσοι παρακολουθούν την λειτουργία στο συγκεκριμένο Μοναστήρι γνωρίζουν το ραντεβού του πιλότου με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και περιμένουν τη στιγμή που θα πετάξει πάνω από τη Μονή.

2ea34467 da56 46bb 950e 6f73cf9b9778

Οι πιστοί μάζευαν τα ροδοπέταλα

Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της καραντίνας, η περιφορά της εικόνας της Παναγίας αλλά και η πτήση του πιλότου ματαιώθηκαν, όμως την Κυριακή 8 Μαΐου ο πιλότος ήταν και πάλι εκεί ενθουσιάζοντας τους πιστούς.

994666dc 910f 4300 8a36 e57748631fa4

O πιλότος Μιχάλης Πουλικάκος

Ο πιλότος που σώθηκε από τους Ταλιμπάν

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον πιλότο Μιχάλη Πουλικάκο ο οποίος είναι γνωστός στο πανελλήνιο από την περιπέτεια που πέρασε στην Καμπούλ τον Ιανουάριο του 2018 όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε μαζί με άλλον έναν Έλληνα πιλότο. Σε εκείνη την επίθεση σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι και οι δύο Έλληνες σώθηκαν από θαύμα…

Από το 2004 ραίνει με ροδοπέταλα την εικόνα της Παναγίας

Όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Πουλικάκος έκανε την πρώτη του πτήσει πάνω από το Μοναστήρι Θεογεννήτορος το 2004 και από τότε κάθε χρόνο είναι πιστός στο ραντεβού του. «Κοντά στο Μοναστήρι διατηρώ ελικοδρόμιο. Από το 2004 γνώρισα την Κεχαρητωμένη του Μοναστηριού Είχε την ιδέα να ρίξω ροδοπέταλα από το ελικόπτερο. Ένιωσα κάτι πολύ δυνατό μέσα μου. Με άγγιξε πολύ. Φυσικά δεν ζήτησα αμοιβή. Δέθηκα πολύ με τη Μονή. Βάφτισα τα τρία μου παιδιά στο συγκεκριμένο Μοναστήρι και κάθε χρόνο το θεωρώ χρέος μου να κάνω αυτή την πτήση ως πράξη πίστης και ευγνωμοσύνης», προσθέτει ο Μιχάλης Πουλικάκος.

875 feeeb256 eb40 48ba a4e1 4f5e52020d38

Το ελικόπτερο πάνω από τη Μονή Θεογεννήτορος

«Όταν κινδύνευσα ένιωσα τη δύναμη και την υποστήριξη»

Ωστόσο αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι η συμπαράσταση που είχε από τις μοναχές όταν η ζωή του κινδύνευσε τον Ιανουάριο του 2018 στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ: «Είμαι επαγγελματίας πιλότος και έχω συνεργαστεί με πολλές αεροπορικές εταιρίες στο εξωτερικό. Το 2018 εγώ και ένας ακόμα Έλληνας συνάδελφος (σ.σ.Βασίλης Βασιλείου) εκπαιδεύαμε πιλότους στο Αφγανιστάν. Το ξενοδοχείο μας στην Καμπούλ δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από τους Ταλιμπάν. Από το μακελειό σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι. Γλιτώσαμε από θαύμα τότε. Για 14 ώρες ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη. Πληροφορήθηκα πως οι μοναχές στη Μονή Θεογεννήτορος προσεύχονταν για μένα. Ενιωσα αυτή τη δύναμη και την υποστήριξη και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

875 36afe3d1 1b9e 460c b95d a4d77ad721b6

Πιστοί στη Μονή Θεογεννήτορος

«Ετσι σώθηκαν από τους Ταλιμπάν»

Οπως είχε αποκαλύψει ο Πουλικάκος σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ως πιλότος αναζητούσα της περιπέτεια, γι’ αυτό δέχθηκα τη δουλειά στο Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν ήταν εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονταν ζωές από βομβιστικές επιθέσεις. Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό στο εστιατόριο Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα. Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο. Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς. Μπήκα στη μπανιέρα μαζί με δύο μαξιλάρια. Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου. Ο συνάδελφος μου ήταν κρυμμένος στο στρώμα του κρεβατιού για 12 ώρες. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μου ήταν όταν είδα ζωντανό».

875 f4e409c9 9813 4169 bdbd 49857938146a

Πιστοί στη Μονή Θεογεννήτορος

Πηγή: ethnos.gr

Τα πιο σημαντικά