Γκίκας Μαγιορκίνης: Ποια είναι η κούκλα σύζυγός του – Δείτε τη για πρώτη φορά

22 Μαρτίου, 2021 7:44 ΜΜ
More videos

Ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μπήκε στη ζωή μας με την πανδημία του κορονοϊού και έγινε ευρύτερα γνωστός μόλις ανέλαβε να καλύψει τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, όταν ο καθηγητής “αποσύρθηκε” από την τηλεοπτική καθημερινή τότε παρουσία των επιδημιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας

Τον Γκίκα Μαγιορκίνη τον έχουμε δει μόνο στις τακτικές ενημερώσεις ή σε συνεντεύξεις του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Ομως, δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα για την προσωπική του ζωή.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης λοιπόν είναι παντρεμένος και η σύζυγός του είναι η Κατερίνα Μωσαΐδη, η οποία κατάγεται από τον Πειραιά και είναι πολύ δραστήρια στα σόσιαλ μίντια και όπως είναι φυσικό καμαρώνει για τον άνθρωπό της.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ποια είναι η κούκλα σύζυγός του - Δείτε τη για πρώτη φορά [Εικόνες]
γκικας
γκικας

Το βιογραφικό του Γκίκα Μαγιορκίνη

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη Βιοστατιστική και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη Μοριακή Επιδημιολογία Ιογενών Λοιμώξεων (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα Νοσοκομεία “Ανδρέας Συγγρός”, “Λαϊκό Νοσοκομείο” και “401”.

Στη συνέχεια εργάστηκε από το 2010 μέχρι το 2017 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος “Marie Curie” και υφηγητής του Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνοντας συγχρόνως τους τίτλους του Νεαρού Ερευνητικού Υποτρόφου από το Κολέγιο St.Cross και του Ερευνητικού Λέκτορα από το Πανεπιστήμιο.

Από το 2013 μέχρι το 2017 εργάστηκε ως άμισθος επιμελητής κλινικής ιολογίας στο Τμήμα Αναφοράς Ιών, στον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) στο Colindale του Λονδίνου.

Είναι μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και υπότροφος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων (Royal College of Pathology) και της Βασιλικής Ιατρικής Κοινότητας (Royal Society of Medicine).

Έχει λάβει το βραβείο ιατρικών επιστημών “Ιωάννη Βλυσσίδη” από την Ακαδημία Αθηνών, το πρώτο βραβείο “Marie Sklodowska-Curie” στην κατηγορία Υποσχόμενο Ερευνητικό Ταλέντο και για την κλινική του συνεισφορά στην Ιατρική Ιολογία εκλέχθηκε στην Υποτροφία του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων.

Είναι μέλος της ομάδας επικεφαλής (sub-domain lead) του Συνεταιρισμού Κλινικής Μετάφρασης των 100.000 γονιδιωμάτων στον οργανισμού Genomics England.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις εφαρμογές της εξελικτικής ιολογίας στη σύγχρονη ιατρική. Έχει περισσότερες των 60 δημοσιεύσεων, συμπεριλαμβανομένων εργασιών στα περιοδικά PNAS, Current Biology, PLoS Medicine, και PLoS Pathogens, καθώς και επιστολές στα Science, New England Journal of Medicine και Lancet Infectious Diseases.

Ακολουθήστε μας στο facebook: