Γκάγκα για μελέτη Τσίοδρα για τις ΜΕΘ: «Δεν είναι σαφής – Έχει αδυναμίες»

17 Δεκεμβρίου, 20213:40 ΠΜ

«Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται»

Σε ερώτηση για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα κλήθηκε να απαντήσει κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα είπε:«Κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που ελέγχει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα και το φθινόπωρο του ’20 έστειλε πολλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία για να βοηθήσουν. Τα δεδομένα παρατηρούνται καθημερινά. Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται».

«Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Πρέπει να έχουμε στοιχεία της βαρύτητας, της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων. Ο μέσος όρος αναμονής εισόδου στις ΜΕΘ είναι μικρός, λιγότερος από μια μέρα. Υπάρχουν περιστατικά που είναι αδύνατο να διακινηθούν. Διακομιδές μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε γιατρός, αρκεί να έχει δει πώς γίνεται. Η μελέτη μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε, δεν είναι σαφής», πρόσθεσε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News