Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΓιούλικα Σκαφιδά: Στα δικαστήρıα στον 8ο μήνα της εγκuμοσύνης της – Ο...

Γιούλικα Σκαφιδά: Στα δικαστήρıα στον 8ο μήνα της εγκuμοσύνης της – Ο ξuλoδαρμóς και το αυτóφωρο

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε ξανά η Γιούλικα Σκαφιδά, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί, ότι η ηθοποιός διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και περιμένει αγοράκι.

Γιούλικα Σκαφιδά: Ξανά στα δικαστήρια στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός έκανε γνωστή την παρουσία της στην Ευελπίδων, κάνοντας μια ανάρτηση με τις δύο δικηγόρους της, τις οποίες σύστησε στους διαδικτυακούς της ακολούθους για πρώτη φορά πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η Γιούλικα Σκαφιδά πήγε στα δικαστήρια πιθανότατα για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της, ωστόσο η ίδια στην ανάρτησή της δεν θέλησε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μια αγκαλιά, έτσι αλλάζει ο κόσμος» έγραψε χαρακτηριστικά η Γιούλικα Σκαφιδά.

Σχεδόν ίδια φωτογραφία είχε δημοσιεύσει ξανά η ηθοποιός πριν από έναν χρόνο, γράφοντας: «Η Έλλη μου &η Μαριζάννα μου. Δίπλα μου από την πρώτη στιγμή. Μαζί μου στον αγώνα να πολεμήσουμε το άδικο,να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Πιο φωτεινό, πιο φιλόξενο για όλους. Το πιο σημαντικό μου κατόρθωμα σε αυτήν τη δουλειά, που κάνω 20 χρόνια τώρα, είναι οι άνθρωποι που έγιναν οικογένεια. Καμία μόνη ποτέ ξανά».

Γιούλικα Σκαφιδά

Η υπόθεση ξυλοδαρμού

Να θυμίσουμε πως με ανάρτησή της στο Instagram τον Ιούνιο του 2022, η ηθοποιός αποκάλυπτε ότι πέρασε μια νύχτα στο αυτόφωρο, καθώς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού όταν πήγε να υπερασπιστεί κοντινό της πρόσωπο.

«Μία νύχτα στο αυτόφωρο ή πόσο αληθινά έτοιμοι είμαστε να μιλήσουμε για την κακοποίηση. Πριν λίγες μέρες πέρασα τη νύχτα μου στο αυτόφωρο. Έπεσα θύμα ξυλοδαρμού επειδή προσπάθησα να υπερασπιστώ κοντινό μου άνθρωπο που δέχεται καιρό τώρα κακοποιητική συμπεριφορά. Το παρακάτω κείμενο δεν είναι μία προσωπική εξομολόγηση γι’ αυτήν την άσχημη εμπειρία. Γι’ αυτά έχω μιλήσει στους δικούς μου ανθρώπους: Κλειστοφοβία που ανακάλυψα πως έχω ή που απέκτησα, τη σοκαριστική στιγμή που σου ζητάν να λύσεις και να παραδώσεις τα κορδόνια σου από φόβο μήπως κάνεις κακό στον εαυτό σου, τη μυρωδιά και τα σκοτάδια ενός παγωμένου δωματίου που θα κουβαλάω μέσα μου για καιρό ακόμα.

Αυτά τα διαχειρίζομαι, είναι οκ. Θα ήθελα να μιλήσω για τη γυναικεία κακοποίηση. Η Κοινωνία Αντιμετωπίζει τη γυναικεία κακοποίηση με μεγάλη υποκρισία. Γιατί ενώ στη θεωρία υπερασπίζεται τα θύματα και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, Στην πράξη στρέφει αλλού το βλέμμα.

Οι γείτονες φοβούνται να μιλήσουν, οι επαγγελματίες φοβούνται να μπλέξουν, κοινωνικοί φορείς ζητάνε αποδεικτικά στοιχεία. Εκτός από τη σωματική βία υπάρχει και η λεκτική βία και η ψυχολογική βία. Είναι πιο ύπουλες από την σωματική γιατί δεν αφήνουν σημάδια και παίζουν με το μυαλό των θυμάτων. Μία κακοποιημένη γυναίκα δεν είναι αναγκαστικά μόνο αυτή που τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας κλαμένη με μελανιές στο σώμα.

Είναι και μία γυναίκα που έχει χαμόγελο στα χείλη, αγάπη για τη ζωή, μπορεί να είναι καλοντυμένη, να δείχνει ευτυχισμένη. Όσοι όμως τη γνωρίζουν καλά, βλέπουν τη σιωπή και τον φόβο πίσω από το βλέμμα. Ένας κακοποιητής δε μοιάζει με τους κακούς στα αμερικανικά μπλοκμπάστερ, δεν έχει τρία αυτιά, γαμψή μύτη και μακριά κοφτερά νύχια. Κυκλοφορεί δίπλα μας ίσως είναι καλοντυμένος, ίσως είναι πολύ ευγενικός, Ίσως έχει μία δουλειά με κύρος. Με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα μέσα από την εμπειρία μου ότι μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα κακοποίησης λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής, θα βρει το δίκιο της μόνο εάν γίνει ένας αριθμός.

Γυναικοκτονία Νο 160: Θα δούμε την υπόθεση στην τηλεόραση, θα λυπηθούμε, θα εκφράσουμε την συμπάθεια μας στο θύμα και ας μην το γνωρίζαμε. Κοινοποιώ αυτήν την ιστορία για να αναρωτηθούμε όλοι κατά πόσο στην πράξη κάνει καθένας από μας το χρέος του για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο πιο φωτεινό χωρίς βία και χωρίς βλέμματα γεμάτα σιωπές και φόβο.

Ταγκάρω Γυναίκες δυναμικές που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητα τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε κοινωνικά θέματα», είχε γράψει η Γιούλικα Σκαφιδά.

Τα πιο σημαντικά