«Γιορτάζει» όλη η Σέριφος: Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο γιατρός που είχε παραιτηθεί

26 Μαΐου, 20235:41 ΜΜ
More videos

Στις επάλξεις και πάλι ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, Αθανάσιος Κοντάρης ή «γιατρός της Σερίφου» όπως τον αποκαλούν.

Σέριφος: Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο γιατρός που είχε παραιτηθεί

Στις επάλξεις βρίσκεται και πάλι ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, Αθανάσιος Κοντάρης ή «γιατρός της Σερίφου» όπως συνηθίζουν τον αποκαλούν.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, ανακάλεσε την παραίτησή του. «Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες» εξηγούσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Εξεπλάγην με τη διάσταση, που πήρε η παραίτησή μου μιας και δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μάλλον, που παραιτήθηκε από τους συναδέλφους» είπε αρχικά ο «γιατρός της Σερίφου».

«Καταλύτης η υποστήριξη από τους συναδέλφους»

«Αυτό, που άλλαξε κυρίως είναι ότι δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί εδώ το καλοκαίρι από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες» εξηγεί.

«Με τη συνεργασία της 2ης ΔΥΠΕ, σήμερα μάλιστα έλαβα το συμφωνητικό έναρξης εργασιών για το ακτινολογικό εργαστήριο. Υπάρχει ένα ακτινολογικό μηχάνημα στη Σέριφο, το οποίο είναι εδώ και ένα μήνα μέσα στο κουτί, δεν έχει λειτουργήσει. Πολύ σύντομα, όμως θα έχουμε και ακτινολογικό μηχάνημα.

Η υποστήριξη από τους συναδέλφους, αυτή ήταν ο καταλύτης, ο οποίος με οδήγησε στην απόφαση να παραμείνω στη θέση μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Κοντάρης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News