Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΓιώργος Θεοφάνους: «H Παναγία είναι η μάνα μου- Στην εκκλησία μας ψάλλει...

Γιώργος Θεοφάνους: «H Παναγία είναι η μάνα μου- Στην εκκλησία μας ψάλλει ο Τσιόδρας»

Ο σπουδαίος συνθέτης μίλησε για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου. Τι είπε για τη σχέση του με τη θρησκεία και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Θεοφάνους.

Ο σπουδαίος συνθέτης μίλησε για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως γνώριζε τον Σωτήρη Τσιόδρα ως ψάλτη και όχι ως λοιμωξιολόγο. Αυτό καθώς πηγαίνει εδώ και καιρό στην εκκλησία που ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, ψέλνει τις Κυριακές.

Εγώ δε μπορώ να κάνω διαφορετικά. Είναι αυτό που μου έλειπε πάντα.

Στην Παναγία τη βρίσκω. Απλά πολλές φορές αν πεις για τη σημαία και την εκκλησία, θεωρούν πως είσαι ακραίος, φανατικός. Δεν είναι έτσι, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλά είμαι λίγο παλιομοδίτης, ρομαντικός. Μου αρέσει!

Κυριακή, φαγητό όλοι μαζί. Πάμε στην εκκλησία το πρωί. Εκεί δίπλα μας ψάλλει και ο Τσιόδρας. Εκεί πάω. Τον έχω γνωρίσει πρώτα σαν ψάλτη και μετά με την κανονική του ιδιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

“Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε, ήμουν ούτε 16 όταν έφυγε, δεν με είχε δει ποτέ, ακόμα και στο ωδείο σε απλές συναυλίες που δίναμε δεν είχε καταφέρει να έρθει.

Είχε καρκίνο στο μαστό και δεν μας είχε πει τίποτα.

Περάσαμε τις γιορτές μαζί και την πρωτοχρονιά έκανε το πρώτο της χειρουργείο και επειδή είχα τα γενέθλια μου αρχές Ιανουαρίου, ψήσαμε και ένα κέικ και πήγαμε να σβήσω τα κεράκια εκεί και της έγραψα ένα γράμμα, αυτό σε μια κάρτα” περιέγραψε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Τα πιο σημαντικά