Γιώργος Παπαδάκης για «Καλημέρα Ελλάδα»: «Κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος»

29 Ιουνίου, 2018 6:56 ΜΜ
More videos

“Δεν κλέβω δουλειά από νέους ανθρώπους. Αντίθετα, δημιουργώ προϋποθέσεις και στηρίζω νέους ανθρώπους και οι άνθρωποι που είναι κοντά μου δεν ήταν επιλογή του σταθμού μου, ήταν επιλογή δική μου”!

Ο Γιώργος Παπαδάκης, έριξε αυλαία για καλοκαίρι, και ανακρίνεται από τον Γρηγόρη Μελά στο Τηλέραμα.

Όσα γνωρίζετε

Το 1990 είχα την έμπνευση να δημιουργήσω την πρωινή ενημερωτική ζώνη που ευτυχώς βρήκε ανταπόκριση από τον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού. Έτσι…

ΦΕΤΟΣ ΕΚΛΕΙΣΑ 27 ΧΡΟΝΙΑ και το «Καλημέρα Ελλάδα» θα είναι στον αέρα και την επόμενη σεζόν.

Όσα δεν γνωρίζετε

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ήταν σε εφημερίδες ως μαθητευόμενος, μετά στο κρατικό ραδιόφωνο. Τηλεόραση ξεκινάω να κάνω το 1982.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ σε εμένα έχει γίνει τρόπος ζωής, είμαι παθιασμένος με αυτό που κάνω, το αγαπάω.

ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ πόσα χρόνια θα συνεχίσω, αλλά είναι σαν να ρωτάς έναν πατέρα πόσα χρόνια θα αντέξει το παιδί του. Ε, βέβαια κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος αλλά αυτό το τέλος θα έρθει τη στιγμή που και οι δυνάμεις οι δικές μου θα με εγκαταλείψουν και φυσιολογικά θα πρέπει να δώσω τη σκυτάλη σε κάποιους ανθρώπους. Αλλά δεν κλέβω δουλειά από νέους ανθρώπους. Αντίθετα, δημιουργώ προϋποθέσεις και στηρίζω νέους ανθρώπους και οι άνθρωποι που είναι κοντά μου δεν ήταν επιλογή του σταθμού μου, ήταν επιλογή δική μου! Ο σταθμός τους είδε και τους έμαθε αφού βγήκαν στον αέρα.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ. Έχω την εντύπωση πως οι άνθρωποι της τηλεόρασης πιστεύουν πως θα μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε. Το πέρασα και εγώ αυτό κάποια στιγμή πριν από πολλά χρόνια. Τώρα όμως με την ωριμότητα που διαθέτω, πιστεύω ότι αυτό μπορώ να κάνω, αυτό κάνω. Αν επιχειρήσω  να κάνω κάτι άλλο θα είναι πίσω από τις κάμερες.

ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ. Δεν πιστεύω όμως ότι έχω τις ικανότητες να εκπροσωπήσω κόσμο για κοινοβούλιο. Θα μου πεις «έχουν τις ικανότητες οι περισσότεροι από αυτούς που σε εκπροσωπούν;». Όχι. Αλλά βλέποντας αυτούς από το μετερίζι που είμαι μπορώ να ασκώ κριτική, είμαι έξω από κομματικές γραμμές, έξω από συμφέροντα οικονομικά –πολιτικά. Το θεωρώ και χυδαίο να εκμεταλλευτώ όλα αυτά τα χρόνια της προβολής και της δημοσιότητας και να τα εξαργυρώσω κάποια στιγμή μέσα από το χώρο της πολιτικής ή έναν επιχειρηματικό χώρο και να πουλάω μαντζούνια, ας πούμε. Να εξηγηθώ: για μένα, για τον Γιώργο Παπαδάκη. Για οποιονδήποτε συνάδελφό μου το κάνει, θα το δεχτώ γιατί είναι επιλογή του.

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που λένε «δουλεύω στη τηλεόραση αλλά δεν βλέπω». Όταν ακούω κάτι τέτοιο μου τη βαράει. Είναι και 5-6 εκπομπές που δεν μπορώ να δω, κάποια είναι και στον ΑΝΤ1, αλλά δεν θα πω ποια γιατί δεν κάνω κριτική σε συναδέλφους μου και προγράμματα.

ΜΟΥ ΤΗ ΒΑΡΑΕΙ που όλοι έχουν άποψη για την τηλεόραση και με ενοχλεί που όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση έχουν άποψη για τις υπόλοιπες δουλειές, εκτός από τη δική τους. Δέχομαι την κριτική αλλά από ανθρώπους που ξέρουν και που δεν έχουν εμμονές.

Η ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΦΙΛΙΑ είναι με τη γυναίκα μου, την Τίνα, με την οποία θα μπούμε στον 29ο χρόνο. Πέρα το ότι είναι ο άνθρωπός μου, η γυναίκα μου, η σύντροφός μου, η μητέρα των παιδιών μου, είναι και η φίλη μου. Έχω και φίλους από τα μαθητικά μου χρόνια με τους οποίους βλέπομαι τακτικά, αλλά η καλύτερη μου φίλη είναι η γυναίκα μου και γι αυτό ακριβώς το λόγο την ταλαιπωρώ. Γιατί τους φίλους μας αν δεν τους ταλαιπωρούμε και αν δεν μας ταλαιπωρήσουν δεν υπάρχει πραγματική φιλία.

ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. Τον Κωνσταντή από τον πρώτο μου γάμο που μου έχει χαρίσει δύο εγγόνια, τον Γιώργη και τον Αλέξανδρο. Ο μεσαίος γιος μου, ο Φοίβος, τελείωσε το Πανεπιστήμιο, έκανε master στην Αγγλία και τώρα κάνει το διδακτορικό του. Ο μικρότερος γιος μου, ο Ιάσωνας, είναι 21 ετών και ασχολείται με τη μουσική. Μπορεί να είμαι πάτερ φαμίλιας, αλλά προσπαθώ τα παιδιά μου να κάνουν τις επιλογές τους στη ζωή και εγώ να τις υποστηρίζω.

ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ είναι «όσο ζω, μαθαίνω»!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΧΟΜΠΙ. Παλαιότερα μάζευα αναπτήρες φτηνούς πλαστικούς και στυλό, επίσης φτηνιάρικα. Έχω κλέψει άπειρα στυλό από τα ταξίδια που έχω κάνει. Ευτυχώς δεν με είχαν πάρει χαμπάρι…

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ με καλάμι, αλλά δεν έχω ώρες. Μάλλον δεν έχω και την ικανότητα, αλλά με ηρεμεί.

[zappit]