Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΓιώργος Λιάγκας για Άγιο Φως: «Δεν μπορεί να λέμε καραγκιoζιλiκια ότι ανάβει...

Γιώργος Λιάγκας για Άγιο Φως: «Δεν μπορεί να λέμε καραγκιoζιλiκια ότι ανάβει μόνο του»

«Δεν μπορεί να λέμε καραγκιοζιλίκια ότι ανάβει μόνο του», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα, Παρασκευή 22/3, στο «Πρωινό» για την αφή του Αγίου Φωτός. Η εκπομπή ασχολήθηκε με το θέμα με αφορμή το αγιοταφίτη αρχιεπίσκοπο, Γεράσων Θεοφάνη, ο οποίος εξήγησε μπροστά από τον Πανάγιο Τάφο πώς ανάβει το φως υποστηρίζοντας ότι δεν είναι θαύμα.

Αμέσως μετά το βίντεο ο Γιώργος Λιάγκας έιπε: «Εμένα αυτός ο άνθρωπος με κάνει να πηγαίνω στην εκκλησία. Αυτούς τους παππάδες θέλω, τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, τους ανθρώπους που δεν λένε ψέματα, τους ανθρώπους που δεν είναι αγύρτες. Είναι συμβολικό, είναι το φως του Θεού, του Χριστού, δεν μπορεί να λέμε καραγκιοζιλίκια ότι ανάβει μόνο του. Αυτά είναι μπαρμπούτσαλα, αυτά είναι για τους θρησκόληπτους, αυτά είναι για τους ακραίους και αυτά τα εκμεταλλεύεται η εκκλησία. Δε λέμε ψέματα σου λέει, αλλά δε λέμε και την αλήθεια για να μη μας φύγει κανένας πιστός, να μη μας φύγει κανένα ευρουλάκι από το παγκάρι της εκκλησίας. Αυτή είναι η ντροπή, αυτό είναι το αίσχος».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τέτοιους παππάδες θέλουμε. Αυτοί οι παππάδες φέρνουν τον κόσμο στην εκκλησία», είπε κλείνοντας το θέμα ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

Τα πιο σημαντικά