Γιώργος Καραϊβάζ: Τον δολοφόνησαν με 9αρι πιστόλι – Του έδωσαν και τη χαριστική βολή

9 Απριλίου, 2021 10:27 ΜΜ
More videos

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης δολοφονήθηκε με 9αρι πιστόλι, ενώ σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του έδωσαν και τη χαριστική βολή.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε με 9αρι πιστόλι, ενώ φαίνεται οι δράστες να του έδωσαν και τη χαριστική βολή. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου. Η δολοφονία του έχει καταδικαστεί από τον πολιτικό κόσμο κι άλλους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του. Ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας και γι’ αυτό έψαξε να βρει θέση να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε παρκάκι πολύ κοντά στο σπίτι του. Ο δημοσιογράφος γύριζε εκείνη την ώρα στο σπίτι του από τη δουλειά του στο Star, όμως οι δολοφόνοι του τον παρακολουθούσαν, ήξεραν το πρόγραμμά του και όταν βρήκαν την κατάλληλη στιγμή τον εκτέλεσαν.

Η Αστυνομία κάνει έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες. Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις και συλλέγουν υλικό από την περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος.

Γερανός, μάλιστα, της Αστυνομίας πήρε το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου και το μετέφερε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει αν το όπλο της δολοφονίας είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν ή ήταν καθαρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.
Γειτόνισσα του γνωστού δημοσιογράφου μιλώντας σε κανάλια περιέγραψε όλη την σκηνή της εκτέλεσης και μάλιστα είπε ότι αφού τον πυροβόλησαν αρκετές φορές του έριξαν και χαριστική βολή. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αυτόπτες μάρτυρες ήταν και δυο υπάλληλοι του δήμου που ήταν σε κοντινή απόσταση, οι οποίοι και έχουν κληθεί για κατάθεση.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ξεκίνησε την καριέρα του από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ενώ για πολλά χρόνια ήταν στον ΑΝΤ1, στο αστυνομικό ρεπορτάζ, το οποίο χαρακτήρισε «τηλεοπτικό σπίτι» του όταν αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2017.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Star και με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Είχε τη δική του ιστοσελίδα, το bloko.gr. Ήταν παντρεμένος με ένα παιδί, το οποίο είναι 19 ετών.